Vesti
30.09.2020. 18:53
ekspres

Do kraja oktobra

IRINEJ: Da nije bilo Rusa, gradili bismo Hram još 100 godina

tan2019-12-2_112849115_0.jpg

Do kraja oktobra trebalo bi da budu gotovi svi radovi na unutrašnjem uređenju Hrama Svetog Save, a patrijarh Irinej je

Do kraja oktobra trebalo bi da budu gotovi svi radovi na unutrašnjem uređenju Hrama Svetog Save, a patrijarh Irinej je tim povodom istakao velike zasluge Rusa, ocenjujući da bez njih taj posao ne bi 100 godina bio završen.

Patrijarh Irinej je za televiziju "Hram" rekao da će Hram Svetog Save biti čudo arhitekture i građevinarstva i budući duhovni i kulturni centar Beograda.

Povezane vesti - INTERVJU GORAN JOVIĆ: Umetnik i njegov čin vere

[caption id="attachment_301353" align="alignnone" width="710"]FOTO TANJUG/ RADE PRELIC/bs FOTO TANJUG/ RADE PRELIC/bs[/caption]

"Mislim da će ovo biti naš, ali i ponos čitavog hrišćanskog sveta, pogotovu kada budu postavljeni mozaici rađeni po stilu vizantijske umetnosti. Naravno, tu naša braća Rusi imaju velike zasluge jer da nisu oni prihvatili ovaj posao, mi ga ne bi završili za 100 godina“, naglasio je patrijarh Irinej, preneo je Sputnjik.

Povezane vesti - JEDINSTVEN U SVETU: Završen mozaik u Hramu Svetog Save

On je izrazio nadu da će hram na Vračaru biti završen u predviđenom roku, napominjući da je reč o jednom vrlo velikom objektu, ne samo za naše, već i svetske prilike.

"Da dočekamo taj veliki dan da Hram bude i osvećen", rekao je patrijarh Irinej, dodajući da će Hram imati veliki uticaj na duhovna kretanja našeg vremena.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
2°C
16.04.2021.
Beograd

Najčitanije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve