Vesti
02.08.2019. 11:38
Tanjug

ISTRAŽIVANJE FAKTOR PLUSA: Većina građana ne veruje u bojkot izbora

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Velika većina građana ne veruje u bojkot izbora i smatra da će se vlasti i opozicija dogovoriti oko izbornih uslova i da će opozicija izaći na izbore, rezultati su ankete javnog mnjenja agencije "Faktor plus".

U istraživanju agencije za jul čak 74 odsto birača ne veruje da će opozicija bojkotovati parlamentarne izbore, 18 odsto smatra da hoće, a osam procenata ne zna. Na pitanje o mogućnosti dogovora vlasti i opozicije o izbornim uslovima, 36 odsto građana je sigurno da hoće, 32 odsto smatra da će dogovor biti postignut, "ali će biti jako teško", 28 procenata misli da neće, dok četiri odsto ispitanika nije odgovorilo.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
Foto: Marko Đoković / Ekspres

Pročitajte još: RELATIVIZACIJA SUŠTINE: Bojkotom ću te, bojotom ćeš me...

Na pitanje o razgovorima vlasti i opozicije, 38 odsto građana odgovorilo je da je to pokušaj opozicije da opravda izlazak na izbore, 21 odsto da je reč o želji vlasti da izbori budu potpuno demokratski, a 16 procenata o želji opozicije da obezbedi fer izborne uslove. Njih 12 odsto smatra da je reč o pokušaju vlasti da natera opoziciju na izbore, a 10 odsto da je sve zamajavanje, dok tri odsto nije odgovorilo.

Istraživanje agencije "Faktor plus" rađeno je telefonski od 29. jula do 1. avgusta na uzorku od 1.000 ispitanika u centralnoj Srbiji bez Kosova.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
8°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve