Vesti
23.08.2023. 10:06
Beta

"Diplomatska pobeda"

Dačić: "Zahvaljujući Vučiću menjana deklaracija"

1
Izvor: EPA / ANDREJ CUKIC

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da je "ovo sve što smo uradili u Atini jedna vrsta diplomatske pobede", navodeći da je predsednik države Aleksanda Vučić "svojim stavovima promenio početni tekst deklaracije" i da je izbačen pasus koji se tiče sankcija Rusiji.

"Meni je predsednik Vučić pokazao oba dokumenta gde se to tačno vidi i mislim da će on to da govori kada bude držao konferenciju za medije", rekao je Dačić za TV Kurir, govoreći o učešću Vučića na neformalnoj večeri u Atini, koju je za lidere Zapadnog Balkana i predstavnike Evropske unije priredio grčki premijer Кirjakos Micotakis.
 

Dačić je naveo da je "u celoj Rusiji sada to objavljeno", kao i da se "Srbija sama među 13 zemalja izborila za takav jedan stav, ali ne zbog Rusije već zato što to šteti našim nacionalnim i državnim interesima".

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Šta je to Micotakis obećao Zelenskom
1

Premijer Grčke

21.08.2023. 22:30

Šta je to Micotakis obećao Zelenskom

Premijer Grčke Kirijakos Micotakis je u Atini obećao ukrajinskom predsedniku Volodimiru Zelenskom nastavak grčke vojne podrške Ukrajini koliko god bude potrebno, kao i pomoć u posleratnoj obnovi.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
14°C
29.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve