Vesti
13.09.2023. 20:30
Beta

"Vučić jedva čeka"

Dačić o izborima: "Nema šanse da opozicija osvoji većinu"

1
Izvor: ATAIMAGES / M.A.

Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić izjavio je da "ne vidi" da postoji šansa ili mogućnost da dođe do promena na političkoj sceni u smislu da opozicija osvoji većinu na izborima.

Dačić je povodom zahteva dela opozicije za momentalnim raspisivanjem izbora rekao da predsednik Srbije Aleksandar Vučić "jedva čeka izbore" i ocenio da će izbori biti održani u roku od tri do šest meseci. 

"Ja sam više puta kritikovao česte izbore jer svaki izborni ciklus pomalo odvuče pažnju sa normalnog funkcionisanja države ali ako je to rešenje za situaciju u kojoj smo, onda je blagotvorno održavanje izbora", rekao je lider socijalista i ministar spoljnih poslova za televiziju B92. 

Ocenio je da opozicija nema "ni plan ni strategiju delovanja". 

"Ako se na izbore želi u decembru, moraju se obaviti neke predradnje. Da li će biti usvojen budžet za narednu godinu, kada se raspušta skupština, da li će biti promenjene neke stvari u zakonima koje su bitne za održavanje izbora...Previše je to konfuzno i difuzno da biste mogli da razaznate o čemu se radi", ocenio je Dačić.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Ana Brnabić o izborima
1

Premijerka Srbije

06.09.2023. 19:25

Ana Brnabić o izborima

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je da se stav Srpske napredne stranke nije promenio i da izbori treba da budu održani.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
24°C
29.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve