Vesti
12.09.2023. 12:15
Beta

Predsednik Srbije

Vučić: "Izaći ćemo u susret zahtevima opozicije po pitanju datuma izbora"

Aleksadndar Vučić
Izvor: EPA / Georgi Licovski

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će vlast izaći u susret zahtevima opozicije po pitanju datuma održavanja izbora ali ne nužno i po pitanju toga koji će izbori sve biti raspisani.

"Oni su zvanično tražili u svom pismu da izbori budu raspisani do kraja decembra, što znači da treba da budu održani do 2. marta. E sad, da li su oni nepismeni, pa su hteli da izbori budu održani do kraja decembra ili da samo budu raspisani - napisali su da budu raspisani. A Bog će ga znati šta hoće. Mi ćemo im izaći u susret šta god da hoće. Ali ne baš kao fontana želja koje izbore hoće, već što se datuma tiče", rekao je Vučić novinarima nakon početka radova na izgradnji fabrike Palfinger u Nišu.
 

On je ponovio da će uskoro odgovoriti na zahtev opozicije za raspisivanje vanrednih izbora i da se nada da će oni biti zadovoljni odgovorom.

"Dobiće odgovor i biće zadovoljni. Samo se plašim da neće biti zadovoljni svojim narodom ponovo", rekao je Vučić.

Komentarišući medijske navode da nije smeo da utiče na to da veliki trgovinski lanci smanje marže, pa je najavio pojeftinjenje jednog broja proizvoda, Vučić je rekao da oni koji to pišu ne znaju kako funkcioniše država.

"Ne znaju šta je uloga predsednika i šta Vlada može a šta ne može da uradi. Ono što je važno za građane je da ćemo mi nastaviti da tražimo rešenja i spuštamo inflaciju", rekao je on.
 

Predsednik je ponovio da će u sredu, zajedno sa pojedinim ministrima, za doručak da jede upravo parizer i majonez čija će cena biti snižena.

"A oni koji ne razumeju šta je tržište, koji glume modernost a hteli bi da vraćaju samoupravljanje, bolje da se ne mešaju u taj posao", rekao je on.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Vučić o razgovorima u Briselu
Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije

10.09.2023. 18:29

Vučić o razgovorima u Briselu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je objavio da Srbiju za četiri dana Briselu, očekuju važni razgovori i da će Beograd "kao i da sada", da insistira na miru i dijalogu.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
2°C
22.02.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve