Vesti
25.09.2023. 10:13
R.E.

Ivica Dačić

"Učinićemo sve za mir na Kosovu"

1
Izvor: BETAPHOTO / AMIR HAMZAGIC

Prvi potpredsednik Vlade i šef diplomatije Ivica Dačić izjavio je da naša zemlja treba da se čuva svih provokacija i da Srbi na KiM treba da ostanu mirni i veruju svojoj državi koja će učiniti sve da se sačuva mir, posle nedeljnih sukoba i pogibije trojice Srba i jednog kosovskog policajca.

Dačić je za televiziju Prva kazao da se u ovoj situaciji međunarodna zajednica izmiče, praktično dozvoljava da dođe do sukoba na Kosovu i ostavlja Srbe na odstrel "kosovsko-albanskoj policiji". 

"Kažem kosovsko-albanska policija, jer je to albanska policija, a kosovska policija bi bila kada bi tu bili Srbi", objasnio je Dačić i dodao da je cela suština Briselskog sporazuma bila da na teritoriji gde žive Srbi, Srbi upravljaju.

On je naglasio i da je sve ovo što se sada dešava kontinuitet nastojanja premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija da isprovocira celu situaciju.

"Srpski narod ima pravo da se brani i izražava svoju političku volju.Ovde je reč kako kaže predsednik Vučić da svi oni koji su okrvavili ruke i učestvovali i podržavali agresiju na Srbiju 1999. sada nastavljaju sa tom politikom i postavljaju i političku i medijsku osnovu da se podrži režim Kurtija", kazao je šef srpske diplomatije.
 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

S lica mesta, pogledajte stanje u Banjskoj (FOTO)
Banjska Kosovo EPA 24.09.2023.

Napeto

24.09.2023. 17:12

S lica mesta, pogledajte stanje u Banjskoj (FOTO)

Nakon što je jedan policajac je ubijen, a drugi je ranjen u napadu na jedinicu kosovske policije na ulazu u selu Banjska kod Leposavića, u ovom mestu situacija je veoma napeta.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
17°C
04.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve