Vesti
18.10.2021. 02:12
08:14
Tanjug

Poraz Samoopredeljenja

Izbori na KiM: Izabrano 17 gradonačelnika

kosovo
Izvor: Shutterstock

Na Kosovu i Metohiji je posle lokalnih izbora održanih u nedelju, 17 opština dobilo gradonačelnike, dok će građani 21 opštine gradonačelnike birati u drugom krugu lokalnih izbora.

Kandidati Srpske liste su pobedili u svih 10 opstina sa srpskom većinom, saopštio je predsednik Srpske liste Goran Rakić.

Samoopredeljenje premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija nije uspelo da pobedi ni u jednoj opštini u prvom krugu.

Na sajtu CIK-a su objavljeni rezultati prema kojima su u prvom krugu pobedili kandidati: Dečane (Alijansa za budućnost Kosova), Južna Mitrovica (Demokratska partija Kosova), Leposavić (Srpska lista), Lipljan (Demokratski savez Kosova), Novo Brdo (Srpska lista), Peć (Demokratski savez Kosova), Štrpce (Srpska lista), Suva Reka (Alijansa za budućnost Kosova), Uroševac (Demokratska partija Kosova), Zubin Potok (Srpska lista), Zvečan (Srpska lista), Ðenaral Janković (Demokratska partija Kosova), Gračanica (Srpska lista), Ranilug (Srpska lista), Parteš (Srpska lista), Severna Mitrovica (Srpska lista), Srbica (Demokratska partija Kosova).
 

U drugom krugu gradonačelnici će biti izabrani u svim većim opštinama, osim u južnom delu Mitrovice i Peći, odnosno posle drugog kruga znaće se gradonačelnici Prištine, Ðakovice, Orahovca, Gnjilana, Dragaša, Kline, Kamenice, Podujeva, Prizrena, Vitine, Vučitrna, Mališeva, Junika, Mamuša, Glogovca, Klokota, Istoka, Štimlja, Obilića, Kosova Polja i Kačanika.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Aljbin Kurti – najopasniji čovek na Balkanu
Aljbin Kurti 14.10.2021.

Kosovo

15.10.2021. 06:05

Aljbin Kurti – najopasniji čovek na Balkanu

Aljbin Kurti je jako opasan čovek. Jedan od onih kojima nije nikakav problem da vide i da proliju ljudsku krv. Na daljinski upravljač, što je nekada teže i monstruoznije nego da gledaš nekoga u lice, u oči, povučeš obarač i oduzmeš život. Da gledaš kako se život gasi u očima.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
10°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve