Vesti
13.09.2023. 07:35
Beta

Šta nam to donosi?

Izmene iz oblasti poljoprivrede koje je usvojila vlada Srbije

poljoprivreda
Izvor: Shutterstock

Vlada Srbije usvojila je više izmenjenih uredbi iz oblasti poljoprivrede, koje su usklađene sa Rebalansom budžeta za 2023. godinu.

 

Time će se omogućiti nastavak isplate davanja po hektaru, premija za mleko i podsticaja za kvalitetna priplodna grla, odnosno sredstava po svim javnim pozivima koji su raspisani tokom ove godine, kao i mere podrške konditorima.

Obezbeđeno je i 1,6 milijardi dinara za sanaciju rečnih vodotokova nakon poplava, navedeno je u saopštenju Vlade Srbije.

Kako je precizirano, Vlade Srbije usvojila je izmenjene uredbe o raspodeli podsticaja u poljoprivredi i ruralnom razvoju u 2023. godini, o finansijskom davanju poljoprivrednim gazdinstvima za poljoprivrednu proizvodnju biljnih kultura u 2023. godini, o vanrednoj interventnoj meri podrške proizvođačima konditorskih proizvoda za otkup mleka u prahu.

Usvojene su i izmenjena uredba o vanrednoj interventnoj meri podrške pravnim licima i preduzetnicima koji skladište malinu i višnju roda 2022. godin i uredba o utvrđivanju programa finansijske podrške poljoprivrednim proizvođačima suncokreta roda 2022. godine.

Kako je istaknuto, budžet Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede za ovu godinu nakon rebalansa uvećan je za iznos od 34,7 milijardi dinara i iznosi 114,4 milijarde dinara.

Iznos ukupnih subvencija u poljoprivredi sa svim izvorima finansiranja je 100,9 milijardi dinara.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Muke poljoprivrednika: Slab rod suncokreta, a cene pale
Suncokret

Udruženje "Stig"

11.09.2023. 16:40

Muke poljoprivrednika: Slab rod suncokreta, a cene pale

Predsednik Udruženja poljoprivrednika "Stig" Nedeljko Savić je izjavio da je rod suncokreta podbacio, ali i da je cena pala oko 40 odsto u odnosu na prošlu godinu, dok uljare nisu zainteresovane za otkup.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
25°C
28.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve