Vesti
16.08.2023. 20:25
Beta

Politika

Poljoprivrednici osnivaju svoj pokret i izlaze na izbore

traktor
Izvor: Shutterstock

Poljoprivrednici su rešili da osnuju svoj pokret i, kako najavljuju, izaći će i na izbore, preneo je portal Danasa.

Inicijativa kreće iz Šumadije, a datum i mesto osnivanja pokreta i velikog sabora poljoprivrednika, po rečima organizatora skupa ima dvostruku simboliku.

Pokret poljoprivrednika Srbije osniva se u subotu, 19. avgusta, na Preobraženje, tačno u podne u selu Viševac kod Rače Kragujevačke, rodnom mestu Karađorđa, baš kod voždovog spomenika.

To je potvrdio Milan Milošević iz Rače Kragujevačke, koji je jedan od organizatora skupa i osnivanja Pokreta poljoprivrednika Srbije.

"Okupljamo poljoprivrednike iz cele Srbije sa ciljem da nam se pridruže u borbi za očuvanje sela. Prinuđeni smo na ovakav korak, da se aktivno uključimo u taj politički mulj i blato jer ne možemo više da dozvolimo da stalno neko odlučuje u naše ime. Mi više nemamo šta da izgubimo", rekao je Milošević.

Po njegovim rečima ideja osnivanja Pokreta poljoprivrednika naišla je na dobar prijem i odziv u čitavoj zemlji i potvrđen je dolazak poljoprivrednika iz velikog broja gradova, opština i mesta iz cele Srbije.

"Dolazak su potvrdili poljoprivrednici sa teritorija Kragujevca, Novog Sada, Vrbasa, Zrenjanina, Zaječara, Kraljeva, Inđije, Topole, Stare i Nove Pazove… a, biće ih još", rekao je Milošević, jedan od organizatora ovogodišnjih i prošlogodišnjih protesta poljoprivrednika iz Šumadije.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Apel Ministarstva poljoprivrede povodom afričke kuge
prase

Važno

27.06.2023. 12:13

Apel Ministarstva poljoprivrede povodom afričke kuge

Uprava za veterinu prati zdravstveno stanje i sprovodi nadzor u populaciji domaćih i divljih svinja na afričku kugu svinja (AKS) na celoj teritoriji Srbije, i preduzima sveobuhvatne mere u cilju sprečavanja širenja te zarazne bolesti, objavilo je Ministarstvo poljoprivrede.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
22°C
13.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve