Vesti
08.09.2020. 13:18
Tanjug

JANKOVIĆ: Spremamo se za najlošiji scenario, nadamo se najboljem

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Imunolog doktor Srđa Janković izjavio je da je, iako je smanjen broj novootkrivenih slučajeva zaraze korona virusom, rano govoriti da li je taj trend čvrst i ponovio da nema opuštanja.

Komentarišući izgradnju novih kovid bolnica, dr Janković je za TV Pink rekao da kapaciteti moraju da budu spremni za sve.

"Ne znamo kako će jesen teći, nadamo se da neće biti pogoršanja, ali to niko ne zna. Moramo da sprovodimo sve prventivne mere i moramo da se pripremao za najlošije scenarije“, istakao je Janković.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
FOTO TANJUG/TARA RADOVANOVIC/bs

On je dodao da se spremamo za što bolje funkcionisanje ukoliko dođe do povećanja broja obolelih.

Povodom početka školske godine i trenutne situacije u školama, Janković ističe da se pojavljuju sporadični slučajevi oboljevanja dece u školama i dodaje da, ako se poveća broj zaraženih, postoji jasan protokol.

Povezane vesti - Da li smo spremni za drugi talas?

"Škole za sada dobro stoje. Ako dođe do oboljevanja u školi, dete se testira u domu zravlja, roditelj se obraća lekaru, a ukoliko se potvrdi da je korona, deca koja su bila u kontaktu idu pod nadzor. U slučaju da je dvoje dece zaraženo u razredu, onda ceo razred ide na online nastavu", rekao je dr Janković.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
17°C
26.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve