“KADA JE OPTUŽENI REKAO DA JE KRIV?” Vučić: Tajkuni neće više voditi i pljačkati ovu zemlju

“KADA JE OPTUŽENI REKAO DA JE KRIV?” Vučić: Tajkuni neće više voditi i pljačkati ovu zemlju

FOTO TANJUG/ FILIP KRAINCANIC/ nr


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je da tajkuni neće upravljati i pljačkati zemlju i da će država raditi svoj posao, a nadležni organi svoj.

Odgovarajući na pitanje novinara u vezi sa tvrdnjama Dragana Ðilasa o njegovoj umešanosti u procesuiranje zaposlenih na RTS-u i u Ðilasovoj nekadašnjoj komaniji “Dajrekt medija”, Vučić je podsetio da niko nikada koga je država optužila nije priznao da je kriv.

“Je l’ ste čuli da je iko ikada koga je država optužila rekao ”ja sam kriv”. Ja to još nisam video, što to očekujete od ovih malih političara”, rekao je Vučić i naglasio da nadležni organi svoj posao rade, a država svoj, i dodao: “A, to da će tajkuni upravljati ovom zemljom i da nastave da je pljačkaju – taj film neće da gledaju”.

FOTO TANJUG / DIMITRIJE GOLL / bb

FOTO TANJUG / DIMITRIJE GOLL / bb

Povezane vesti – Uhapšen direktor “Dajrekt medije” i dvoje zaposlenih u RTS

Vučić je na pitanje televizije N1 zašto je juče nakon hapšenja izostalo oglašavanje tužilaštva, dok su stigle reakcije iz SNS – od Marije Obradović i ministra Nebojše Stefanovića koji je iznosio detalje iz istrage, ukazao da je Stefanović po sluzbenoj dužnosti upoznat sa slučajem, jer je MUP sprovodio istražne radnje po nalogu tužilaštva.

Inače, Tužilaštvo za organizovani kriminal oglasilo se juče u dva navrata ovim povodom, o čemu je Tanjug izveštavao, a Stefanović je na konferenciji za novinare čitao detalje iz krivične prijave koju, inače, sastavlja policija.

Predsednik je, odgovarajući na pitanje, rekao da može da prihvati svu “krivicu” za državne organe što su sa nečim upoznati i što su pet minuta ranije nekog o nečem obavestitli, napominjući da to mora da se promeni u budućnosti.

foto: MUP SRBIJE

foto: MUP SRBIJE

Povezane vesti – Stefanović: U aferi “Dajrekt medija” građani oštećeni za 688 miliona dinara

“Sasvim sam ozbiljan, ali neću to da merim sa stepenom zločina i krađe od 500 ili 600 miliona evra”, odgovorio je predsednik, napominjući da ne zna detalje sa konferencija Obradovićke i Stefanovića.

“Marijinu konferenciju nisam video, a Nebojšinu sam video na nekim vestima, možda nisu krivi ništa, ako jesu tu nema tolerisanja. I ja sam tako nekoliko puta istrčavao sa određenim stvarima i svaki put kažem kažem ”kriv sam, izvinite ljudi”. Ali ja nisam ukrao 500 miliona”, zaključio je Vučić.

1 comment

Dodajte komentar
  1. 1
    Mučenik

    TAJKUNI PROTIV “TAJKUNA”?

    Na vreme se setili da spreče tajkuna da pljačkaju državu? Da, kada su sve pokrali, šta bi sada još pokrali. Tajkuni su povezani sa vrhom u vlastima od demokratskih promena do današnjeg dana. Da su aktuelni na vlastima spremni na sprečavanju, već bi oduzeli oteto i pokradeno od tajkuna, a ne da zamajavaju lakoverne, sebe sigurno ne. Da se bore protiv nelegalnih radnji tajkuna, nebi im omogućili povratak u zemlji bez vraćanja pokradenog, već to legalizuju. Da rade nesvesno sigurno ne! Ne zaboravimo, četiri godine su otimali (ili pljačkali) penzije, na osnovu lopovskog zakona, kojeg su doneli pod patronatom MMF i Svetske banke. Oteli, a o vraćanju ni reči, al’ da znaju oteto je prokleto!

+ Ostavite komentar