Vesti
20.01.2023. 13:57
Beta

Vremenska prognoza

Još će padati sneg, kažu meteorolozi

sneg
Izvor: Shutterstock

U Srbiji će u subotu biti oblačno i hladno, u nižim predelima sa mešovitim padavinama kiše i snega, a u planinskim sa snegom uz povećanje visine snežnog pokrivača, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Posle podne i uveče u centralnim, istočnim i južnim krajevima očekuje se prestanak padavina i postepeno razvedravanje.

Na severu Srbije će duvati slab i umeren severoistočni vetar, u ostalim krajevima istočni i jugoistočni. Najniža temperatura će se kretati od minus dva stepena do jedan stepen, najviša od jedan do pet stepeni.

U Beogradu će biti oblačno i hladno, ujutro i pre podne sa slabim, mešovitim, padavinama, kišom i snegom, a od sredine dana suvo. Duvaće slab do umeren, istočni vetar. Temperatura će biti od nula stepeni do dva stepena.

U Srbiji će naredne sedmice biti hladnije, do utorka uz česte padavine koje će u nižim predelima biti mešovite kiša i sneg, a u brdsko-planinskom području će se stvarati i povećavati visina snežnog pokrivača za 15 do 40 centimetara. Maksimalne temperature će se kretati od jedan do pet stepeni, a na jugu Srbije lokalno i do devet stepeni.

Početkom naredne sedmice u košavskom području će biti istočni i jugoistočni vetar u pojačanju. U sredu se očekuje prestanak padavina, a zatim se provejavanje slabog snega očekuje tek ponegde u planinskim predelima. Temperatura će biti u manjem padu.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Poljoprivrednici u Srbiji prizivaju sneg
pšenica

Šteta u najavi

18.01.2023. 15:25

Poljoprivrednici u Srbiji prizivaju sneg

Poljoprivrednici u Srbiji, koji su jesenas zasejali pšenicu, prizivaju sneg kako bi se sprečila šteta zbog njenog naglog bokorenje i rasta, izazvanog visokim temperaturama i da ne bi bili prisiljeni da koriste regulator rasta, što povećava troškove proizvodnje. 
Close
Vremenska prognoza
clear sky
5°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve