JOŠ JEDAN NAPAD NA SRBE U HRVATSKOJ: Pretučen povratnik Dobrivoje Arsić

JOŠ JEDAN NAPAD NA SRBE U HRVATSKOJ: Pretučen povratnik Dobrivoje Arsić

Foto: SNV/Index.hr


Još jedan napad na Srbe u Hrvatskoj dogodio u okolini Rijeke, kada je pretučen srpski povratnik Dobrivoje Arsić, prenosi zagrebački portal Index.hr.

Napadu su prethodile uvrede na nacionalnoj osnovi, dodaje portal.

Kako je tom portalu izjavio pravni savetnik Srpskog nacionalnog veća, Milan Eraković, 70-godišnjeg povratnika Dobrivoja Arsića su verbalno, a zatim i fizički napale nepoznate osobe, od kojih je jednu prepoznao kao stanara susedne zgrade.

Povezane vesti – Policija uhapsila dvojicu napadača na Srbe u Kninu

Posle verbalnog napada, Arsić, koji je i invalid, dva puta je zvao policiju, a pošto se dolazak policje odužio, usledio je fizički napad.

Povod za incident je bilo pitanje parkiranja ispred stambene zgrade, ali Index navodi da je indikativno to što su napadači znali ime i prezime povratnika i da je vređanje bilo usmereno na njegovu nacionalnost i činjenicu da je povratnik.

Povezane vesti – Plenković: Napad u Kninu delo pojedinca

Grupa maskiranih napadača upala je juče u kafić kod Knina i fizički napala goste koji su gledali utakmicu Crvene zvezde, a u tuči je povređeno pet osoba, kao i jedno dete.

Nakon toga su nepoznati napadači u mestu Djevrske verbalno, a potom i fizički, napali vlasnika drugog kafića i goste, ali niko nije povređen.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar