Vesti
01.11.2023. 12:07
R. E.

Kancelarija za KiM

Kamenovana srpska škola u Kosovskoj Kamenici

Kosovo
Izvor: Shutterstock

Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je da su albanski izgrednici kamenovali u utorakuveče srpsku školu u Kosovskoj Kamenici u kojoj se nalaze tri obrazovne srpske institucije - Osnovna škola "Desanka Maksimović", srednja tehnička škola, kao i gimnazija.

Kako se navodi u trenutku napada nije bilo učenika koji pohađaju ove škole, ali je i taj incident kao i mnogi prethodni uznemirio roditelje i njihovu decu.

Prema rečima očevidaca, škole su kamenovane od strane albanskih mladića koji su noć pre toga na ogradu škole kačili zastave neprimerenog sadržaja.

"Očigledno se na Kosovu i Metohiji stvara klima u kojoj Srbi više nisu bezbedni ni u školama, ni u domovima zdravlja, ni u svojim kućama, ni u crkvama, jer nema srpskog objekta koji nije opljačkan, kamenovan, pretresan, obijan, paljen. Ovaj incident svedoči da se talas nasilja i pritisaka prema srpskom narodu koji generišu i pokreću vlasti u Prištini oslikava i prenosi i na najmlađe generacije. Time se stvara atmosfera u kojoj je čak i poželjno i pogodno napadati Srbe i kamenovati ih i da za to niko neće odgovarati", navodi se u saopštenju.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

"Srbija zna svoje obaveze, ali imaju ih i drugi"
1

Vučić sa Fon der Lajen

31.10.2023. 15:18

"Srbija zna svoje obaveze, ali imaju ih i drugi"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u utorak nakon sastanka sa predsednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen, da Srbija zna svoje obaveze, ali i da zna šta ne može da učini suprotno svom Ustavu.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
17°C
29.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve