Vesti
10.08.2020. 14:12
Tanjug

KAPACITET 500 MESTA: Počinje gradnja kovid bolnice u Kruševcu

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

U kasarni "Rasina" u Kruševcu počinje gradnja kovid bolnice, kapaciteta 500 ležajeva, koja će znatno olakšati borbu protiv koronavirusa na zimu, a biće izgrađena do 15. decembra.

Početku gradnje prisustvuju premijerka Ana Brnabić, ministri zdravlja i odbrane Zlatibor Lončar i Aleksandar Vulin, koji su zajednički položili kamen temeljac.

Premijerka je poručila da se bolnica gradi za eventualni drugi talas kovida u Srbiji, koji se očekuje na jesen i zimu.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIC /bs

Povezane vesti - Kon: Porast obolelih krenuo sa studentima

"Spremamo se za to, gradimo nove bolnice, gradimo laboratorije za PRC testiranje, podižemo kapacitete za uspešnu borbu protiv strašnog i nevidljvog neprijatelja", rekla je Brnabić.

Ona je rekla da će, ako vakcina stigne brže, ako se svi zajedno budu uspešno borili sa koronom, a građani budu disciplinovani, kao do sada, i ne bude potrebe za ovom bolnicom kao kovid zdravstvenom ustanovom - ona biti moderna, multifunkcionalna zdravstvena ustanova na usluzi građanima Kruševca i Rasinskog okruga.

"I kada budemo konačno pobedili koronu, bolnica će ostati za građane Srbije", rekla je Brnabić.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIC /bs

Premijerka je istakla da je investicija vredna 1,72 milijardi dinara, da će kapacitei bolnice biti 500 ležajeva, uz intenzivnu negu, a izgradnja bi trebalo da budu završena do 15. decembra.

Povezane vesti - Da li smo spremni za drugi talas?

U prethodnih nedelju dana srušeno je 4.380 metara kvadrata starih objekata i 4.150 kubnih metara šuta, kako bi se prostor pripremio za izgradnju bolničkog kompleksa.

Bolnica će biti moderna, funkcionalna, najavila je premijerka i dodala da će kovid bolnica biti na usluzi celom Rasinskom okrugu, pa bi tako, kada se "stiša" epidemija, trebala da posluži i za lečenje nekovid pacijenata.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
17°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve