Vesti
04.08.2020. 18:07
Tanjug

KISIĆ: Mere ostaju do daljeg, vidimo da imaju efekta

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Strože preventivne mere donete prošlog meseca kako bi se sprečilo širenje koronavirusa, ostaju na snazi do daljeg, poručila je danas zamenica direktora Instituta "Batut" Darija Kisić Tepavčević.

"Vidimo da imaju efekta i mere ostaju do daljeg", rekla je Kisić Tepavčevićeva na pres konferenciji odgovarajući na pitanja novinara da li mere donete pre oko mesec dana, među kojima i ograničenje rada ugostiteljskih objekata, ostaju na snazi, odnosno da li je štab o tome razgovarao.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC/ nr

Kada je reč o starosti pacijenata na respiratorima, ona je rekla da te podatke nema, ali da se poslednjih nedelja beleži pomeranje uzrasne grupe ka starijim, a pokazuje se ono na šta su lekari apelovali - ukoliko stariji obole, po pravilu je veća verovatnoća za komplikacije i mehaničku ventalicuju.

Dodala je da među umrlima u ovom momentu najviših starije osobe.

Povezane vesti - Neki novi život

Upitana za ustanove socijalne zaštite, Kisić Tepavčevićeva je rekla da je i u njima registrovan određeni broj obolelih, među korisnicima i zaposlenima, a da je taj broj nešto manji nego u prvom talasu.

"To su ustanove gde se najstrože primenjuju preventivne mere. Poučeni iskustvom iz Niša, šta može da se desi ako virus uđe u domove za stare - da se rapidno širi, da je velika verovatnoća teških kliničkih slika i smrtnosti, svi moramo da učinimo sve da sačuvamo najstarije", rekla je Darija Kisić Tepavčević.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
14°C
02.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve