Vesti
10.10.2019. 12:04
Tanjug

KO JE DOŠAO, A KO ODBIO DIJALOG? Druga runda razgovora vlasti i opozicije

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Drugi sastanak o izbornim uslovima predstavnika vlasti i opozicije, uz posredovanje evropskih parlamentaraca u Skupštini Srbije u Beogradu počeo je oko 9 časova.

Tema sastanka su mediji, REM, edukacija birača, birački spiskovi i finansiranje političke kampanje.

Međustranački dijalog o izbornim uslovima, uz posredovanje EP, u kojem učestvuju izaslanik EP Knut Falkenštajn, parlamentrane i vanparlamentarne stranke, kao i predstavnici nevladinih organizacija, nastavljen je danas u zgradi "stare" Skupštine Srbije.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
FOTO TANJUG/ BOJAN STEKIC/ bk

Drugi predstavnik EP, Eduard Kukan, ni danas nije na sastanku.

Teme današnjih sesija su edukacija birača, birački spiskovi i finansiranje kampanja političkih stranaka, a šefovi poslaničkih grupa imaće po pet minuta da iznesu svoja mišljenja o tim temama.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
Sem Fabrici, FOTO TANJUG/ BOJAN STEKIC/ bk

Na sastanak u zgradi u Kralja Milana, koji je počeo nešto posle 9 sati, došli su Veroljub Arsić, Vladimir Orlić i Vladimir Ðukanović iz SNS, Žarko Obradović i Ðorđe Milićević iz SPS-a, kao i predstavnici poslaničkog kluba Pokret socijalicta-NS S-US S Ðorđe Komlenski, Bojan Torbica i Marijan Rističević, predstavnici Jedinstvene Srbije, kao i Elvira Kovač iz SVM.

Takođe, na razgovore su, iz redova opozicije, došli i Vladimir Ðurić i Tatjana Macura iz Stranke moderne Srbije, predsednik Nove starnke Zoran Živković, Enis Imamović iz SDA, te poslanik grupe "Nova Srbija - Pokret za spas Srbije" Ðorđe Vukadinović, kao i predstavnici vanparlamentarnih stranaka - Srpskog partiotskog saveza (SPAS) Aleksandar Šapić i predstavnici PSG.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
FOTO TANJUG/ BOJAN STEKIC/ bk

Sastancima ne prisustvuju članice Saveza za Srbiju, DSS-a i radikali, kao ni predsednik SDS Boris Tadić, koji je juče napustio dijalog.

Sastanku prisustvuju i šef Delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici, kao i predstavnici Cesida Bojan Klačar i Crte Raša Nedeljkov.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
FOTO TANJUG/ BOJAN STEKIC/ bk

Tema prvog sastanka bio je međustranački dijalog i unaopređenje uslova za održavanje parlamentarnih izbora 2020.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
9°C
02.03.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve