Vesti
06.01.2023. 16:21
Beta

Zagreb danas...

Ko je izvukao novčić sa likom Nikole Tesle?

1
Izvor: Beta/HINA / Lana SLIVAR DOMINIC

Predsednik Srpskog narodnog veća (SNV) Milorad Pupovac izjavio je danas posle božićnog prijema SNV u Zagrebu kojem su prisustvovali predstavnici hrvatske i srpske vlade da se mora biti trezven i graditi uzajamno poverenje oko pitanja koja nisu laka, koja se ne daju lako rešiti.

"Moramo biti otvoreni jedni s drugima i razgovarati pošteno. Tako ćemo nešto napraviti", rekao je Piupovac novinarima posle prijema.

1
Izvor: Beta7HINA / Lana SLIVAR DOMINIC

Komentarišući to što je premijer Hrvatske Andrej Plenković pronašao novčić u tradicionalnoj božićnoj česnici Pupovac je rekao da je Plenković to zaslužio.

"On je sasvim sigurno među najzaslužnijima u generaciji koja je doprinela tome da Hrvatska dosegne ovako duboku i potpunu integraciju u EU. Nekako je prirodno s obzirom na politiku koju vodi da taj novčić od 50 centi s likom velikoga Nikole Tesle pripadne njemu", rekao je Pupovac. 
 

Na Božićnom prijemu SNV iz Srbije su bili minsitar spoljnih poslova Ivica Dačić, ministar za ljudska i manjinska prava Tomilsav Žigmanov i ministarka evropskih integracija Srbije Tanja Miščević, kao i  patrijarh Srpske pravoslavne crkve Porfirije.

Pored Plenkovića na prijemu su bili potpredsednica hrvatske vlade i funkcionerka Samostalne demokratske srpske stranke Anja Šimpraga, ministar spoljnih poslova Gordan Grlić Radman, ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica.

Na Božićnom prijemu nije bio predsednik Hrvatske Zoran Milanović. Pupovac je juče kazao da Srpsko narodno veće ovaj put nije pozvalo Milanovića jer su ga prethodnih godina "zvali više puta" i "malo se umorili od pozivanja".

 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

"Vučić tražio da odledimo odnose sa Hrvatskom"
1

Ivica Dačić

31.12.2022. 11:07

"Vučić tražio da odledimo odnose sa Hrvatskom"

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić zatražio da se radi na "odleđivanju" odnosa sa Hrvatskom.
Close
Vremenska prognoza
few clouds
10°C
24.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve