Vesti
24.02.2022. 15:41
Beta

Izbori u Srbiji

Ko sve čini koaliciju "Boris Tadić - 'Ajmo, ljudi"

boris tadić, 24. 2. 2022.
Izvor: EPA / ANDREJ CUKIC

Koalicija "Boris Tadić - Ajmo, ljudi" predstavljena je u Medija centru. Nosilac liste za republičke izbore biće lider Socijaldemokratske partije Boris Tadić, a kandidat za gradonačelnika Beograda biće košarkaški trener Duško Vujošević.

"Hoćemo da mobilišemo gradjane da ponovo učestvuju u izborima. Nalazimo se u kompleksnim okolnostima u kojima se ponovo borimo za demokratiju", rekao je Tadić na konferenciji za medije.

Vujošević je rekao da nema nameru da se previše bavi politikom i da je kandidatura za gradonačelnika Beograda njegov građanski gest. 

"Davno sam uvideo prirodu ove vlasti i nisam hteo da se zavučem 'pod kamen'. Osećam ovo kao čast i obavezu", rekao je on.

Koaliciju "Boris Tadić Ajmo ljudi" čine Socijaldemokratska stranka, Nova stranka, Pokret 1 od 5 miliona, Pokret Tolerancija, Ujedinjeni pokret zelenih Srbije, Stranka Crnogoraca i Bošnjačka gradjanska stranka.

Lider Nove stranke Aris Movsesijan kazao je da izbori treba da budu "praznik demokratije". "Srbija mora da bude moderna i demokratska zemlja", rekao je on.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Izbori u Srbiji: Koliko slogani utiču na birače
izbori, glasanje

Bojan Klačar

18.02.2022. 23:50

Izbori u Srbiji: Koliko slogani utiču na birače

Slogani stranaka i koalicija za predstojeće izbore nisu previše kreativni, i za sada ne postoji nijedan koji je iskoračio izvan klišea, što govori o tome da se većina stranaka odlučila da igra na kartu predvidljivosti i sigurnosti, ocenjuje izvršni direktor CeSID-a Bojan Klačar.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
14°C
28.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve