Vesti
10.05.2023. 12:46
Beta

Akcija i dalje traje

Do sada predato više od 3.000 oružja, samo u Nišu na desetine

policija
Izvor: Shutterstock

Do sada je od građana prikupljeno više od 3.000 komada nelegalnog oružja, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

On je za televiziju Pink rekao da su građani Ministarstvu unutrašnjih poslova predali i desetine hiljada komada metaka i eksplozivnih sredstava.

"To je dobra vest zato što je za toliko manji rizik za građane Srbije. Sad dobijam pisma u kojima mi kažu da nije oružje to koje ubija, već zločinački um, ali očigledno da ne možemo da otkrijemo odmah ko su ti umovi, zato je ovo važna akcija i dobro je što smo pokrenuli ovu akciju", rekao je Vučić i istakao da je spreman da za te poteze "plati politički cenu".

Načelnik u niškoj Policijskoj upravi Jovica Stojmenović je saopštio da je prvog dana predaje nelegalnog oružja predato je na desetine oružja i više hiljada komada municije.

On je za televiziju "Zona plus" rekao da je niškoj policiji predato i automatsko oružje i poluautomatsko, puške, revolveri, pištolji, odnosno "apsolutno sve vrste oružja".

Na pitanje odakle i dalje toliko oružja po kućama iako je prošlo više od tri decenije od ratnih sukoba na prostoru bivše Jugoslavije, Stojmenović je rekao da ima i oružja iz tog vremena, ali i da treba uzeti u obzir i "sociološki momenat".

"U našem narodu postoje izvesni običaji, a svakako su svoj trag ostavili i ratovi iz zadnje decenije 20. veka", izjavio je Stojmenović.

On je pozvao građane da do 8. juna predaju neregistrovano oružje najbližoj policijskoj stanici ili da pozovu službenike da dođu na određenu adresu i preuzmu ga.

Prema podacima Ministarstva unutrašnjih poslova, prvog dana kampanje za predaju nelegalnog oružja bez sankcija na teritoriji Srbije predato je 1.500 komada oružja, 500 metaka, više od 100 bombi, zolja i drugog oružja.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Francuski mediji o zalihama oružja u Srbiji
novine

Posledica rata

06.05.2023. 09:36

Francuski mediji o zalihama oružja u Srbiji

Francuski mediji koji prenose vesti iz Srbije o ubistvima u Beogradu i kod Mladenovca imaju zajedničku ocenu da su se zalihe oružja u Srbiji nakupile tokom rata.
Close
Vremenska prognoza
light rain
16°C
07.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve