Vesti
08.11.2021. 10:51

Epidemiolog naglašava

Kon: Ne odustajemo od strožih mera dok ne uđemo u bezbednu zonu

Branislav Tiodorović i Predrag Kon
Izvor: FOTO TANJUG / SAVA RADOVANOVIC

Epidemiolog Predrag Kon izjavio je da će kovid propusnice, koje će od danas biti na snazi od 20 časova umesto od 22 časa, dovesti do blagog pada novozaraženih u narednih nedelju do dve.

Kon je ponovio da je medicinski deo Kriznog štaba tražio potpuno zatvaranje na 10 dana, jer bi to, kako kaže, dovelo do naglog pada novozaraženih i imalo više efekta.

Gostujući na TV Pink, Kon je kazao da medicinski deo Kriznog štaba neće odustati od restriktivnijih mera dok se ne spusti broj novozaraženih i dok ne uđemo u "bezbednu zonu".

Kaže i da je medicinski deo Štaba tražio i da kovid propusnice važe 24 časa, ali da to nije usvojeno jer bi bilo problema u realizaciji sprovođenja takve mere.

"Onda je odlučeno da kovid propusnice važe od 20 časova, kada se navodno te mere mogu kontrolisati. Za nedelju dana do dve nedelje možemo očekivati blagi pad novozaraženih zbog ovih mera", rekao je Kon.

Epidemilog je pozvao građane da se vakcinišu, jer je, navodi, to jedini način u borbi protiv koronavirusa.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Kovid propusnice od 20h, duži raspust...
Kovid propusnice

Krizni štab odlučio

05.11.2021. 10:25

Kovid propusnice od 20h, duži raspust...

Na sedici Kriznog štaba u četvrtak odlučeno je da se jesenji raspust produži, a da kovid-propusnice budu obavezne već od 20 sati u ugostiteljskim objektima, kockarnicama i kladionicama.
Close
Vremenska prognoza
light rain
17°C
16.05.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve