Vesti
21.07.2020. 16:39
Tanjug

Kon: U Italiji Covid-19 sada zovu "srpski virus"

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Epidemiolog Predrag Kon izjavio je da virus Covid-19 sada u Italiji zovu "srpski virus" zbog velikog broja slučajeva i zbog mišljenja da je virus jači nego u martu i aprilu.

"U Italiji to sad zovu srpski virus, kao što smo mi na početku zvali iz Milana ili švajcarski. Sve su to verovanja da imaju mutacije ili sposobnosti za prenošenje", rekao je Kon za televiziju Prva.

On je kazao da slabija sposobnost prenošenja tokom leta nije pomogla na slavljima, tamo gde je jači govor i veće je prenošenje nego inače, dodajući da se na takvim skupovima javljaju superprenosioci koji komuniciraju sa mnogo ljudi.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
FOTO TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIC/ nr

Prema njegovim rečima, rezultati odgovornog ponašanja već su počeli da se primećuju jer bi u suprotnom u Srbiji bio zabeležen nagli porast zaraženih, pre svega u Beogradu.

Povezane vesti - Od koje korone bolujemo?

"Vidimo zaravljenje, nema eksplozivnog punjenja bolnica, imamo i otpuste. Polako se stabilizuje stanje, u i dalje vrlo lošoj epidemiološkoj situaciji. Moramo da naučimo da više nikada ne smemo da se opustimo u pandemiji", rekao je Kon.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
3°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve