Vesti
28.11.2022. 15:20
Beta

Suvo Rudište

Kopaonik dobija novu kanalizacionu mrežu

1
Izvor: Beta / MUP SRBIJE

Za rekonstrukciju i izgradnju kanalizacione mreže u turističkom kompleksu Suvo Rudište u opštini Raška na Kopaoniku, biće uloženo 170 miliona dinara, saopštilo je Ministarstvo zaštite životne sredine Srbije.

Ugovor o o izvođenju radova na rekonstrukciji i izgradnji kanalizacione mreže u tom turističkom kompleksu potpisali su i ministar za javna ulaganja Marko Blagojević i predsednik Opštine Raška Nenad Popović.

Sredstva za realizaciju ovog projekata obezbedila je Vlada Srbije preko Ministarstva zaštite životne sredine i Ministarstva za javna ulaganja.

"Ugovorom je definisano da radovi budu završeni u roku od 730 kalendarskih dana od trenutka uvođenja u posao. Pored iskoraka ka unapređenju standarda u zaštiti životne sredine, investicija je značajna i za kvalitetniji život stanovnika opštine Raška, kao i za očuvanje prirodnih resursa", rekla je ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović.

Najavila je da će 200 miliona evra biti uloženo širom Srbije za izgradnju komunalne infrastrukture i postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Krnjača dobija kanalizaciju za tri godine, radovi počeli...
VESIC MOMIROVIC KRNJACA

Beograd

25.02.2022. 15:48

Krnjača dobija kanalizaciju za tri godine, radovi počeli...

Ministar građevinarstva Tomislav Momirović i zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić otvorili su radove na izgradnji sekundarne kanalizacione mreže u palilulskom naselju Krnjača, a projekat je vredan 55 miliona evra.
Close
Vremenska prognoza
fog
16°C
26.09.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

SP u košarci

Vidi sve