Vesti
03.02.2024. 16:05
R.E.

Traži se reakcija Kvinte

Uhapšeni radnici Pošte Srbije na Kosovu: "Teror se nastavlja"

Kosovo
Izvor: Shutterstock

"Pošta Srbije" je najoštrije osudila hapšenje svojih radnika na području Kosovu i Metohiji i saopštila da je direktor tog javnog preduzeća od ambasadora zemalja Kvinte zatražio hitnu reakciju kako bi uhapšeni radnici bili pušteni na slobodu.

"Naši zaposleni su porodični ljudi koji pošteno obavljaju svoj posao, kao i svaki zaposleni u poštama širom sveta, a teror koji je sproveden nad našim radnicima u Goraždevcu, predstavlja još jedan u nizu napada na srpsku zajednicu na ovim prostorima", navodi se u saopštenju.

Iz "Pošte Srbije" objašnjavaju da su vozač V. M. i njegov pratilac V. P, zaposleni u tom preduzeću, neosnovano privedeni od strane takozvane kosovske policije, što jasno ukazuje na, kako ističu, politički motivisano i nezakonito postupanje.

Ukazuju, takođe, da je zahtev da upravnice Pošte u Goraždevcu da izjavu predstavlja dodatni pritisak na Poštu i pokušaj destabilizacije njenog poslovanja.

Dodaje se da je V. D. direktora "Pošta Srbije" Zoran Đorđević poslao pismo ambasadorima zemalja Kvinte u kome je zatražio njihovu hitnu reakciju i preduzimanje konkretnih aktivnosti koje bi dovele do puštanja uhapšenih radnika na slobodu.

"Ovo brutalno delovanje Kurtijeve policije ima za cilj sprečavanje isplate penzija žiteljima srpske enklave u Goraždevcu, kao i sistematsko ugrožavanje srpskog naroda na Kosovu i Metohiji. Ovaj čin terora jasno pokazuje Kurtijevu nameru da ugrozi opstanak srpskog stanovništva na vekovnim ognjištima i da sprovede politiku etničkog čišćenja", navodi se u saopštenju.

Iz Kancelarije za KiM naveli su da se ovim nastavja maltretiranje srpskog stanovništva na Kosovu od strane premijera Aljbina Kurtija.

"Teror Aljbina Кurtija nad Srbima na Кosovu i Metohiji nastavljen je i danas privođenjem radnika "Pošte" u Goraždevcu, najjužnijoj većinski srpskoj opštini u pokrajini".

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

EU zabrinuta: Priština da pronađe rešenje i da vremena za period tranzicije
1

Ukidanje dinara na Kosovu

01.02.2024. 11:20

EU zabrinuta: Priština da pronađe rešenje i da vremena za period tranzicije

Evropska unija (EU) izrazila je zabrinutost zbog posledica koje bi odluka Centralne banke Kosova o ukidanju dinara mogla da ima na svakodnevni život kosovskih Srba i apelovala na Prištinu da obezbedi dovoljno dug period tranzicije i da pronađe rešenje za ovo pitanje u dijalogu pod vođstvom EU.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
16°C
30.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve