Vesti
08.06.2020. 19:06
R. E. / Kosovo online

"KOSOVO SPREMNO ZA DIJALOG" Tači: Sporazum moguć ove godine

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Predsednik Kosova Hašim Tači rekao je na konferenciji za medije da je Kosovo spremno za dijalog sa Srbijom i da taj proces ne bi trebalo da se odlaže, dodajući da veruje da bi sporazum mogao biti postignut u toku ove godine.

Tači je izjavio da bi moralo brzo da se krene u tom pravcu kako bi se Kosovo pridružilo EU i NATO. Naveo je da je optimista da će dogovor sa Srbijom biti postignut u toku ove godine, prenosi Kosovo online.

"Zahvalan sam vladi jer je uklonila izgovore koje je Srbija koristila da izbegne dijalog. Kosovo je jasno u onome što želi u dijalogu. Iznad svega, Kosovo je u ovom procesu zajedno sa Sjedinjenim Američkim Državama i svim drugim saveznicima. Moramo što pre da krenemo u tom pravcu da bismo postali deo NATO i EU", rekao je Tači.

On je rekao da unutrašnje jedinstvo olakšava rad međunarodnih partnera, dodajući da je Kosovo spremno i da će raditi na tome da bude što jedinstvenije i ujedinjenije.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

Dodao je da će Kosovo raditi na potpunom sprovođenju sporazuma potpisanih ranije ove godine.

"Nakon odluke vlade usledila je pozitivna reakcija Sjedinjenih Američkih Država. Sredstva MCC-a odmah su deblokirana. Stipendije koje su zaustavljene sada će biti vraćene. Treba donositi važne odluke. Takse i druge populističke odluke nanele su štetu institucijama i imidžu Kosova“, naveo je Tači.

Povezane vesti - Avdulah Hoti – Naslednik ili marioneta?

Predsednik Kosova je dodao i da rizik od pandemije nije prošao.

Prema njegovim rečima, porast broja zaraženih ukazuje na rizike da se stvari preokrenu u neželjenom pravcu.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
11°C
18.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve