“KOSOVO SPREMNO ZA DIJALOG” Tači: Sporazum moguć ove godine

“KOSOVO SPREMNO ZA DIJALOG” Tači: Sporazum moguć ove godine

EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ


Predsednik Kosova Hašim Tači rekao je na konferenciji za medije da je Kosovo spremno za dijalog sa Srbijom i da taj proces ne bi trebalo da se odlaže, dodajući da veruje da bi sporazum mogao biti postignut u toku ove godine.

Tači je izjavio da bi moralo brzo da se krene u tom pravcu kako bi se Kosovo pridružilo EU i NATO. Naveo je da je optimista da će dogovor sa Srbijom biti postignut u toku ove godine, prenosi Kosovo online.

“Zahvalan sam vladi jer je uklonila izgovore koje je Srbija koristila da izbegne dijalog. Kosovo je jasno u onome što želi u dijalogu. Iznad svega, Kosovo je u ovom procesu zajedno sa Sjedinjenim Američkim Državama i svim drugim saveznicima. Moramo što pre da krenemo u tom pravcu da bismo postali deo NATO i EU”, rekao je Tači.

On je rekao da unutrašnje jedinstvo olakšava rad međunarodnih partnera, dodajući da je Kosovo spremno i da će raditi na tome da bude što jedinstvenije i ujedinjenije.

EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

Dodao je da će Kosovo raditi na potpunom sprovođenju sporazuma potpisanih ranije ove godine.

“Nakon odluke vlade usledila je pozitivna reakcija Sjedinjenih Američkih Država. Sredstva MCC-a odmah su deblokirana. Stipendije koje su zaustavljene sada će biti vraćene. Treba donositi važne odluke. Takse i druge populističke odluke nanele su štetu institucijama i imidžu Kosova“, naveo je Tači.

Povezane vesti – Avdulah Hoti – Naslednik ili marioneta?

Predsednik Kosova je dodao i da rizik od pandemije nije prošao.

Prema njegovim rečima, porast broja zaraženih ukazuje na rizike da se stvari preokrenu u neželjenom pravcu.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar