Vesti
26.01.2024. 16:35
Beta

Kancelarija za KiM

Zastrašivanje Srba na KiM, sa "dugim cevima" upali u zgradu opštine Gora

Kosovo
Izvor: Shutterstock

Više desetina pripadnika kosovske policije, pod punim naoružanjem, upali su u petak oko 13 časova, bez ikakvog povoda ili obrazloženja, u prostorije opštine Gora koje su izmeštene u selo Vranište, gde su sa dugim cevima izvršile pretres i premetačinu.

Iz Kancelarije za KiM su dodali da je više od 10 vozila policije, sa preko 50 naoružanih specijalaca, blokiralo potpuno ulaz i izlaz iz sela ove najudaljenije opštine na Kosovu i Metohiji kao i da je saobraćaj bio u prekidu oko pola sata nakon čega je normalizovan, ali su Kurtijevi naoružani specijalci ostali u zgradi opštine Gora.

"Nema sumnje da je ovaj upad u prostorije opštine Gora izveden po direktnom nalogu Aljbina Kurtija, sa jednim jedinim ciljem - da se ona zatvori, radnici zastraše i proteraju sa radnih mesta, a potom i sa njihovog kućnog praga, gde žive u miru i slozi ne dirajući nikoga", istakli su u saopštenju iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Naglasili su da je maltretiranje i brutalno zastrašivanje mirnog bratskog naroda u opštini Gora, Kurtijev podli plan sa ciljem progona naroda koji tamo živi i udar na sve manjinske zajednice čija je egzistencija direktno ugrožena zbog ovakvih protivpravnih akata, dirigovanih iz Prištine.

"Ne prođe dan da Kurti i vlasti u Prištini ne sprovedu nasilne i eskalatorne poteze na Kosovu i Metohiji, sa ciljem potpune destabilizacje prilika na terenu i izazivanja podela, mržnje, zastrašivanja, dizanja tenzija i generisanja opasnih kriza, jer to je jedina politika za koju Kurti i njegovi ekstremni sledbenici znaju", zaključili su u saopštenju iz Kancelarije za KiM.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

"Ništa od dogovora Kurtija i Vučića"
1

Žozep Borelj

27.10.2023. 08:55

"Ništa od dogovora Kurtija i Vučića"

Šef evropske diplomatije Žozep Borelj izjavio je da dogovor lidera Srbije i Kosova nije bio moguć zbog preduslova svake od strana koji su za drugu bili neprihvatljivi.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
16°C
29.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve