Vesti
18.01.2024. 12:45
Beta

Kancelarija za KiM

Nasilje nad Srbima na Kosovu se nastavlja, opljačkane još dve kuće

Kosovo
Izvor: EPA / ANDREJ CUKIC

Kancelarija za Kosovo i Metohiju je saopštila da su u sredu opljačkane kuće povratnika Marinka Blagojevića i Tomislava Radivojevića u selu Ljubožda, u opštini Istok.

Kancelarija je u saopštenju ocenila su da se talas nasilja nastavlja jer su tokom božićnih praznika u ovom malom selu obijene su još dve kuće Žarka Zarića i Radomira Ristića, a na meti napada od početka ove godine našao se i dom Miodraga Кostića iz Plemetine.

"Ovakvi učestali napadi na miran srpski narod koji samo želi da živi u svojim domovima, posebno na naše povratnike koji su najosetljivija kategorija stanovništva, više je nego jasna poruka albanskih ekstremista da oni ne žele da grade miran suživot i da čine sve da Srbe zaplaše i proteraju", navedeno je u saopštenju kancelarije.

Dodali su da ni političari u Prištini ne pokazuju dobru volju da se incidenti sankcionišu, već naprotiv u svojim izjavama targetiraju Srbe i tako generišu nasilje na terenu.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Kako bi ukidanje dinara uticalo na odnose s Kosovom
Kosovo

Ana Brnabić

17.01.2024. 10:30

Kako bi ukidanje dinara uticalo na odnose s Kosovom

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić ocenila je da je najava Prištine o ukidanju platnog prometa sa centralnom Srbijom i ukidanje dinara jedan od ključnih problema "ne samo u daljem procesu normalizacije odnosa, nego uopšte u postojanju bilo kakvog dijaloga".
Close
Vremenska prognoza
clear sky
26°C
28.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve