Vesti
27.04.2023. 10:00
Beta

Kritična masa vozi

U subotu računajte na blokadu ulice kod Kalemegdana

Kalemegdan
Izvor: Shutterstock

U subotu, 29. aprila, u 16:30 sati građani koji koriste bicikl se okupljaju na beogradskom Trgu Nikole Pašića, odakle kreću u vožnju po centru Beograda, a zatim na simboličnu blokadu ulice kod Kalemegdana.

Masovna vožnja kroz centar Beogtrada u okviru redovne mesečne akcije "Kritična masa" koja se priređuje 138. put, zaustaviće se kod arheološkog nalazišta Vodene kapije Kalemegdana, na trasi budućeg "Linijskog parka".

Učesnici će tu na 15 minuta blokirati Bulevar Vojvode Bojovića da bi skrenuli pažnju na to da je zbog radova staza uz tu ulicu neprohodna i za bicikliste i za pešake.

Pošto je u januaru 2022. počela izgradnja prve faze "Linijskog parka" i došla do arheološkog nalazišta "Vodene kapije" podno tvrđave, radovi su naprasno stali, dok se nalazište "ne konzervira", podseća organizator vožnje, Udruženje "Ulice za bicikliste". Ali ni godinu dana pošto je kapija otkopana, radovi nisu "konzervirani", a biciklistička i staza za pešake je ostala prekinuta.
 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Grad na dva točka je dobio garažu za bicikle POD VODOM (VIDEO)
bicikl

Amsterdam

27.01.2023. 10:38

Grad na dva točka je dobio garažu za bicikle POD VODOM (VIDEO)

Iako je Holandija nadaleko poznata po razvijenoj infrastrukturi za bicikliste, novi biciklistički parking podiže nacionalnu opijenost na potpuno drugi nivo.
Close
Vremenska prognoza
shower rain
19°C
07.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve