Vesti
16.09.2021. 18:35
Tanjug

Crna Gora

Krivokapić: Ekspertska vlada najbolji model

Zdravko Krivokapić
Izvor: EPA / BORIS PEJOVIC

Premijer Zdravko Krivokapić saopštio je da će veoma pažljivo razmotriti sve nove inicijative i predloge za unapređenje rada vlade, koje su došle i koje budu dolazile od predstavnika parlamentarne većine, i iza kojih, kako je naveo, stoji najmanje 41 poslanik.

Krivokapić je na Tviteru ponovio da je stava da je ekspertska vlada najbolji model za vođenje reformi i demokratske tranzicije, i to, kako navodi, ne znači da eksperti u vadi ne mogu da predlažu i političke partije.

"Vlada ostaje privržena sporazumu koji su tri koaliciona lidera potpisala nakon 30. avgusta, ali i borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije, te vladavini prava, koja podrazumeva hitne i neodložne promene u pravosuđu i tužilaštvu", naveo je Krivokapić.

Krivokapić je to saopštio nakon što su sinoć predstavnici DF-a i Demokrata dogovorili rekonstrukciju aktuelna vlade, a jedan od lidera DF Nebojša Medojević ranije danas na konferenciji za novinaru rekao da Krivokapić ne može biti na čelu nove vlade.

Krivokapić i predstavnici URE Dritana Abazovića nisu učestvovali u dogovoru DF-a i Demokrata.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Krivokapić: Ðukanoviću nije bilo mesto na Cetinju
Zdravko krivokapić

"Delikatna situacija"

06.09.2021. 20:48

Krivokapić: Ðukanoviću nije bilo mesto na Cetinju

Crnogorski premijer Zdravko Krivokapić potvrdio je da je tokom nereda na Cetinju protivnika ustoličenja mitropolita Joanikija, Crna Gora bila u vrlo kompleksnoj situaciji i da se, kako je kazao, desilo ono što je planirano u zemlji bi danas imali građanski rat.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
8°C
18.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve