Vesti
03.03.2024. 15:17
Beta

Kruševac

Brnabić položila kamen temeljac za izgradnju industrijsko tehnološkog parka (FOTO)

1
Izvor: BETA/VLADA SRBIJE / Pedja Vuckovic

Premijerka Srbije Ana Brnabić položila je danas kamen temeljac za izgradnju Reginalnog industrijsko-tehnološkog parka u Kruševcu.

Brnabić je tom prilikom kazala da tako počinje gradnja jednog od onih projkata koje su obećali u okviru programa "Srbija 2027 - Skok u budućnost".

"Mnogi su mislili, kada smo predstavljali taj plan, da su to samo bajke, da nije moguće sve to uraditi, ali vidite da se radi i da svaki dan počinjemo ili nastavljamo neki od tih projekata", rekla je ona.

Ona je kazala da Kruševac sada staje u red gradova kao što su Beograd, Niš, Novi Sad, Čačak koji će imati naučno tehnloške parkove.

Prema njenim rečima, prvi put su o tom projketu razgovorali 2021. godine na Vidovdan, kako bi obezbedili bolje uslove za život mladim ljudima, da bi oni ostali tu, da grade svoje poslove, karijere i porodice.

Kako je ranije najavljeno, naučno tehnološki park će biti lociran na lokaciji bivše upravne zgrade HI "Župa" u Dedini.

Zauzeće površinu od 1,6 hektara, na kojoj će se nalaziti glavna zgrada, konferencijske sale i 39 poslovnih modula namenjenih za rad tehnološko i istraživački orjentisanih kompanija, za više od 200 korisnika.

U drugom delu je planirano 14 proizvodnih modula od po 280 m2, a ukupna površina hala je oko 4.000 m2.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
7°C
22.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve