Zdravlje
26.02.2024. 14:05
Beta

Torlak

Grujičić položila kamen temeljac i poručila: "Budite sigurni da vakcine štite"

1
Izvor: BETA/MINISTARSTVO ZDRAVLJA

Kamen-temeljac položen je danas za novi dijagnostičko-istraživački objekat s laboratorijom trećeg nivoa biološke bezbednosti (BSL-3) u okviru beogradskog Instituta za virusologiju, vakcine i serume "Torlak".

Ministarstvo zdravlja je saopštilo da taj objekat podiže u okviru projekta "Hitan odgovor Republike Srbije na COVID-19" finansiranog iz kredita Svetske banke.

Navedeno je i da je to prva BSL-3 laboratorija u Srbiji čijom izgradnjom država stiče nezavisnost u borbi protiv infektivnih bolest.

Ministarka zdravlja Danica Grujičić je rekla da će nova laboratorija kao i sve dijagnostičke laboratorije Instituta 'Torlak' na 4.000 kvadratnih metara, "biti ne samo odgovor na sve buduće izazove, već način da vratimo poverenje naših građana u domaću vakcinu, Torlakovu vakcinu, koju su decenijama primale generacije kao preventivu od zaraznih bolesti".

Grujičić je dodala da želi da deca u Srbiji i njihovi roditelji, ponovo odlaze mirni na vakcinaciju kao što su činile mnoge generacije, "potpuno sigurni da će ih vakcina koju će primiti isključivo štititi".

Kamen-temeljac su zajedno položili Grujičić, ministri odbrane i nauke, Miloš Vučević i Jelena Begović, i predsednik Privremenog organa Beograda Aleksandar Šapić.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Počela je izgradnja BIO4 kampusa!
Nauka, naučnici

Zvanično

27.12.2023. 21:15

Počela je izgradnja BIO4 kampusa!

U Beogradu su u sredu počeli radovi na izgradnji BIO4 kampusa, vrednog 450 miliona evra.
Close
Vremenska prognoza
thunderstorm
17°C
22.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve