Vesti
10.02.2020. 14:02
Tanjug

Kuburović: Zakon o poreklu imovine uskoro pred poslanicima

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Ministarka pravde Nela Kuburović izjavila je da se nada da će se Predlog zakona o poreklu imovine uskoro naći pred narodnim poslanicima i da će se odnositi na sve građane.

Ona je u intervjuu za Večernje novosti od ponedeljka rekla da je ponosna što je Ministarstvo i pored svih otpora uspelo da izradi kvalitetan zakonski tekst u kome nema nikakve političke odmazde.

Pročitajte još: Čanak - DS je izgubila kompas

"Posle dvodecenijskih praznih najava Srbija bi konačno mogla da dobije zakon koji bi najzad mogao da pročešlja kako su se bogatili razni koji nam kroje kapu - od tajkuna do političara i da li je u toj akumulaciji kapitala bilo zloupotreba", rekla je Kuburović.

Govoreći o SNS i tome da li bi ostala u stranci ukoliko bi sa njenog čela otišao Aleksandar Vučić, Kuburović je rekla da je SNS stranka izgrađena na vrednostima koje je postavio Vučić, a koje podrazumevaju naporan rad, velika odricanja zarad bolje budućnosti i građenja jakih veza i sa Istokom i sa zapadom.

Pročitajte još: Kako je DS sistematski uništen

"Zbog toga sam sa zadovoljstvom deo tima SNS i Aleksandra Vučića i zato, ako on ne bude više predvodio taj tim, ja ne vidim sebe u njemu", rekla je Kuburović.

Upitana da li bojkot dela opozicije može da dovede u pitanje legitimnost izbora, ministarka pravde je rekla da je njihov bojkot samo pokriće za evidentni neuspeh, jer znaju da nemaju podršku građana i da će ukoliko izađu na izbore biti okončan njihov politički život.

"Zar neko zaista može da poveruje da legitimnost predstojećih izbora zavisi od toga da li će na njih izaći Ðilas, Jeremić i Obradović koji svi zajedno ne mogu da osvoje više od 10 odsto glasova. Ako se bojkotaši plaše da ne mogu da pređu ni tri odsto, to govori o njihovoj političkoj legitimnosti, ali ne o legitimnosti izbora", zaključila je Kuburović.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
mist
6°C
25.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve