Vesti
28.07.2019. 13:12
Tanjug

KUDA PLOVI POPOVIĆEV BROD? Čeda i Čanak za smenu ministra zbog antivladinih stavova

tan2016-4-6_94035301_2.jpg
Izvor: FOTO TANJUG / SAVA RADOVANOVIC

Liberalno demokratska partija i Liga socijaldemorkata Vojvodine ocenile su da bi ministar za inovacije Nenad Popović trebalo da bude smenjen zbog iznošenja stavova suprotnih zvaničnoj politici Vlade Srbije.

LDP navodi da je Popović u jučerašnjem saopštenju izneo suštinska neslaganja sa pravcem Vlade Srbije, čiji je on sastavni deo, a kroz koje, kako smatraju, njegovi nalogodavci vladi šalju poruku da napusti pregovore sa Kosovom, pa i pregovore sa Evropskom unijom.

FOTO TANJUG/ BOJAN STEKIC/ nr FOTO TANJUG/ BOJAN STEKIC/ nr

Povezane vesti - Popović: Briselski sporazum je mrtav; Brnabić: Slobodno neka napusti kabinet

"Jedini pravi pokazatelj da premijerka stoji iza sopstvenog ekspozea je da istog trenutka smeni ministra Nenada Popovića i udalji ga iz Vlade Srbije i tako pošalje jasnu poruku u kom pravcu imamo nameru da nastavimo dalje", ukazao je LDP u saopštenju.

I LSV smatra da bi Brnabić trebalo da smeni Popovića.

Nenad Canak (17)

"Svojom izjavom da "evropskih integracija više nema" i da "srpski politički brod treba okrenuti u drugom pravcu", Nenad Popović je po ko zna koji put pokazao da je ruski lobista i zastupnik interesa onih koji žele da zaustave evropski put Srbije", ocenjuje LSV u saopštenju.

Ta stranka smatra da Srbija ne može istovremeno biti i za i protiv evropskih integracija, kao i da je Popović naneo štetu evropskim integracijama Srbije i ugledu naše zemlje.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
22°C
15.06.2021.
Beograd

Najčitanije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve