Vesti
08.09.2021. 10:58
Promo

Pošta i Carina dogovorile

Kupovina preko interneta: Međunarodne pošiljke će nam stizati brže

Pošta, pošiljka 8.9.2021.
Izvor: Shutterstock

Direktori Pošte Srbije i Uprave carina, Zoran Đorđević i Branko Radujko, razgovarali su danas o mogućnostima daljeg unapređenja, ubrzavanja i olakšavanja prometa pošiljaka u međunarodnom poštanskom saobraćaju i intenziviranju saradnje na ovom planu.

Pandemija koronavirusa dovela je do niza promena u celom svetu, pa i do ekspanzije kupovine preko interneta, zbog čega je neophodno obezbediti što efikasniji servis u okolnostima višestrukog uvećanja broja pošiljaka.

Pošta i Carina
Izvor: Pošta / Igor Đukanović

U tom smislu, Pošta Srbije i Uprava carina su već postigli dogovor i započeli sa unapređenjem tehnoloških rešenja ali u narednom periodu nas očekuje kontinuirano usavršavanje procesa, njihovo ubrzavanje i primena primera najbolje prakse iz sveta. Praktično, kroz sistem prethodne najave pošiljaka koje se dopremaju na teritoriju Republike Srbije, biće omogućena puna, brza i efikasna kontrola, a daljim razvojem sistema i potpuna automatizacija prometa pošiljaka, od transporta i sortiranja do samog carinskog postupka, što će korisnicima omogućiti bržu isporuku pošiljaka i praćenje od samog ulaska u našu zemlju.

U cilju potpunog zadovoljstva korisnika poštanskih usluga i daljeg razvoja ovog vida trgovinske razmene, direktori Pošte i Carine sa svojim timovima već su pokrenuli aktivnosti na realizaciji projekata za optimizaciju i ubrzanje poslovnih procesa u vezi sa isporukom i kontrolom pošiljaka u međunarodnom saobraćaju.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Pošta Srbije i muke sa pošiljkama iz Kine
POšta, pisma

Pogrešne instrukcije

25.08.2021. 19:20

Pošta Srbije i muke sa pošiljkama iz Kine

Pošta Srbije ukazala je na problem sa kojim se pošte i građani u regionu suočavaju, a vezan je za pošiljke iz Kine, jer prodavci često daju pogrešne instrukcije za praćenje pošiljaka, zbog čega kupci nemaju pravu informaciju o tome kada roba treba da im stigne.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
9°C
21.03.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve