Vesti
24.08.2022. 13:51
Beta

Kosovo

Kurti: Nema vraćanja registarskih tablica sa oznakom KS

Kosovo
Izvor: Shutterstock

Premijer Kosova Aljbin Kurti izjavio je da registarske tablice sa oznakom KS neće biti vraćene u promet jer su kako je naveo, nelegalne.

Kurti je na početku sednice privremene Vlade Kosova u Prištini rekao da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić  "priznao" da su te tablice nelegalne od potpisivanja sporazuma 2016. godine.

"U tom sporazumu i sam predsednik Srbije je prihvatio da je mogućnost registracije na KS tablice privremena do septembra 2021. godine. Nema potrebe za tablicama sa oznakom KS i one se više ne mogu puštati u promet", rekao je Kurti.

Optužio je "srpsku stranu" da eskalira retoriku i da "podriva nacionalnu i regionalnu bezbednost".

"Mislim da im je cilj da nepravedno stvore prednost u pregovorima kroz pretnje EU, SAD ili Ujedinjenom Kraljevstvu tenzijama u budućnosti", kazao je Kurti.

Dodao je da pretnje predstavnika Srba sa severa Kosova o napuštanju kosovskih institucija predstavljaju "dominaciju narativa kriminalaca poput Milana Radoičića, a ne onih koji integraciju vide kao primarnu opciju".

"Nisam se oglasio posle sastanka u Briselu 18. avgusta, pošto je postojao interni dogovor da se ne izjašnjavamo iz zabrinutosti da će to negativno uticati na napredak dijaloga, ali nisu se svi pridržavali ovog dogovora", naveo je kosovski premijer.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Vučić: "Neće biti izbegličkih kolona sa Kosova"
kosovo 26. 2. 2022.

U fokusu

21.08.2022. 14:21

Vučić: "Neće biti izbegličkih kolona sa Kosova"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će Beograd u narednih deset dana nastaviti da traži komprimisno rešenje u vezi sa registarskim tablicama i dokumentima čiju primenu je od 1. septembra najavila Priština.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
9°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve