Vesti
03.03.2020. 16:15
Tanjug

KURTI POZVAO SAD I EU: Pojačajte pritisak na Beograd

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Nakon vesti da je država Sjera Leone povukla priznanje jednostrano proglašene kosovske nezavisnosti, premijer privremenih prištinskih institucija, Aljbin Kurti, je pozvao Beograd da zaustavi kampanju odpriznavanja, a međunarodnu zajednicu, posebno SAD i EU, da pojačaju pritisak na Srbiju, zbog navodnog neprijateljskog delovanja prema tzv. Kosovu.

Kurti je na svom Facebook profilu napisao da Beograda na "dobru volju Kosova da delimično ukine takse", reaguje, kako je naveo, intenziviranjem kampanje za odpriznavanje Kosova.

Povezane vesti - Kurti: Tači nema moć da bilo šta slično potpiše sa Srbijom

"Pozivam zvaničnu Srbiju da zaustavi ovu ofanzivu i da se odrekne destruktivne politike prema Kosovu i njegovoj državnosti. Takođe ću zamoliti relevantne međunarodne aktere, posebno SAD i EU, kao posrednike u procesu dijaloga, da pojačaju pritisak na Srbiju da prestane sa neprijateljskom politikom prema Kosovu ", napisao je Kurti.

Tvrdi da je "Kosovo pokazalo spremnost za normalne i korektne odnose sa Srbijom".

"Jasno smo pokazali da imamo volju za normalnim odnosima sa Srbijom. Ali ne možemo dozvoliti da se ta volja razbije. Kao premijer Kosova pažljivo ću analizirati situaciju koja je stvorena i delovati u interesu Republike i njenih građana", naveo je Kurti na svom fejsbuk nalogu.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
light rain
13°C
26.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve