Vesti
12.07.2021. 14:43
Tanjug

Problem sa klimom

Kuvate se u busu? Evo šta kažu iz GSP-a

Autobus
Izvor: Shutterstock

Prethodnih dana uložen je ogroman napor da bi se u što većem broju vozila gradskog saobraćajnog preduzeća, koja imaju fabrički ugrađene klime, one dovele u ispravno stanje, saopštilo je JKP GSP "Beograd".

Rezultat toga je da su u oko 90 autobusa dodatno osposobljeni klima-uređaji tako da je ukupan broj autobusa sa ispravnim klimama veći od 500, navodi se i precizira da trenutno 507 autobusa ima ispravne klima-uređaje.

U saopštenju se napominje da se u voznom parku GSP-a i dalje nalazi oko 100 autobusa koji nemaju fabrički ugrađene klime, kao i da se svakodnevno za postojeći red vožnje obezbeđuje oko 600 ispravnih autobusa.

Najveći obim radova je u autobusima tipa "solaris" koji imaju ugrađene po dve klime, navodi se i dodaje da su ta vozila starosti osam godina, tako da je u nekima sistem za hlađenje u lošem stanju i potrebni su veoma obimni radovi da bi se klima osposobila.

Autobus na vodonik

Ekološki unapređen

bus-1898612_1920.jpg

Ekološki unapređen

15.04.2021. 12:20

Autobus na vodonik

"Trenutni broj autobusa u kojima su klime ispravne blizu je gornje granice tehničkih mogućnosti, a narednih dana vršiće se popravke klima u autobusima kod kojih su potrebni najkompleksniji radovi da bi se klime osposobile, ali i tekuće popravke kako bi se održao postojeći nivo ispravnosti klima-uređaja", najavljuje se u saopštenju.

Navodi se da se svakodnevno servisiraju i klima-uređaji u trolejbusima i da su u saobraćaju trolejbusi koji su prošli potreban servis.

Što se tiče tramvajskog prevoza, klima-uređaje imaju tramvaji tipa "kaf", dodaje se u saopštenju.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Javni prevoz: Svako peto vozilo bez klime
autobus

Kontrola vozila

01.07.2021. 08:02

Javni prevoz: Svako peto vozilo bez klime

Beogradski sekretarijat za javni prevoz saopštio je da je obavljena kontrola rada prevoznika na 57 linija javnog linijskog prevoza u gradu i da su od 201 kontrolisanog vozila u njih 69, odnosno 34 odsto, utvrđene 73 nepravilnosti, saopštio je Gradski sekretarijat za informisanje.
Close
Vremenska prognoza
few clouds
15°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve