Vesti
22.06.2020. 22:03
Tanjug

Mi predlažemo posredovanje

Lajčak: Rešiti sva otvorena pitanja, jednom za svagda

h_53821881.jpg

Mi predlažemo posredovanje u postizanju sveobuhvatnog dogovora za Kosovo, koji će rešiti sva otvorena pitanja jednom za svagda, izjavio je

Mi predlažemo posredovanje u postizanju sveobuhvatnog dogovora za Kosovo, koji će rešiti sva otvorena pitanja jednom za svagda, izjavio je specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak posle susreta sa predsednikom Srbije u Beogradu.

Povezane vesti – Miroslav Lajčak evropski čovek za sve

Upitan da prokomentariše to što u ovoj fazi SAD nude neka ekonomska rešenja kako bi se prilbižili stavovi dve strane i da li postoji mogućnost da i EU kroz neke ekonomske olakšice i ekonomsku podršku približi stavove Beograda i Prištine, Lajčak je rekao:

[caption id="attachment_277721" align="alignnone" width="642"] EPA-EFE/ANDREJ CUKIC EPA-EFE/ANDREJ CUKIC[/caption]

"To uključuje, naravno, i ekonomska pitanja i regionalna pitanja, ali i čitav niz drugih pitanja o kojima sam razgovarao sa Vučićem".

Lajčak dodaje da će sveobuhvatni dijalog biti nastavljen na ono što je već dogovoreno i realizovano.

Povezane vesti - “Očekujem nastavak dijaloga, možda već u julu”

"I želimo da budemo sigurni da kada dijalog dođe do svog kraja, da imamo sporazum sa rešenim svim pitanjima, da nema nikakvih znakova pitanja", naglaiso je Lajčak.

Povezane vesti – Avdulah Hoti – Naslednik ili marioneta?

Lajčak je takođe poručio da očekuje da se dijalog nastavi u julu i istakao da, kao posrednik, nije tu da bilo koga prisiljava na dogovor koji ne žele, već da pomogne da se postigne održivo rešenje prihvatljivo za "sve strane".

[caption id="attachment_277723" align="alignnone" width="675"] EPA-EFE/MARTIN DIVISEK EPA-EFE/MARTIN DIVISEK[/caption]

"Kao posrednik u dijalogu nisam ovde da bilo koga prisiljavam na dogovor koji ne žele, nego da pomognem da se postigne rešenje i sporazum koji je prihvatljiv za obe strane", rekao je Lajčak.

Povezane vesti - Kosovski boj preko Atlantika

Istakao je i da je Srbija deo Evrope u sred Evrope i da su problemi Srbije, kao i rešenja, i problemi i rešenja EU.

"Vaša budućnsot je evropska. Znamo da je put Srbije kao EU visoko povezan sa dijalogom, to je jasno rečeno u Rezoluciji UN i svim odlukama. Želimo da Srbija napreduje ka EU i uveren sam da će stići tamo", rekao je Lajčak.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
3°C
16.04.2021.
Beograd

Najčitanije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve