LAJMI.NET: Moguće hapšenje Marka Ðurića na Kosovu

LAJMI.NET: Moguće hapšenje Marka Ðurića na Kosovu


Prištinske vlasti najavljuju mogućnost hapšenja direktora Kancelarije za KiM Marka Ðurića ukoliko ne bude poštovao prvobitno dogovoreni program posete, objavio je lajmi.net.

Kako se navodi, Ðurić je prvobitno dobio dozvolu od kosovskih institucija da se ova poseta realizuje za praznik Vidovdan, ali je u poslednjem trenutku promenio svoj program i zatražio od kosovskih institucija da mu omoguće posetu na još tri lokacije.

Kosovske vlasti su, međutim, odbile takav zahtev.

Pročitajte još – Vidovdan koji nas je skupo koštao

Savetnik kosovskog ministra spoljnih poslova Jetlir Ziberaj rekao je za lajmi.net da je prilagođavanje dnevnog reda obavezno i da će tretman biti isti za svaku osobu koja je prekršila zakon. Ziberaj je čak upozorio da bi Ðurić mogao biti uhapšen, ako ne bude poštovao dozvoljen program posete.

“Ako se dogodi bilo šta izvan pravila ili izvan okvira, uslediće hapšenje”, rekao je Ziberaj.

Kako je ranije najavljeno iz Kancelarije za KiM, Ðurić bi trebalo da se danas u 12 sati u Zubinom Potoku sastane s gradonačelnicima četiri opštine sa severa Kosova, a potom da, u 14 sati, u Rektoratu Prištinskog univerziteta s privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici, prisustvuje svečanom obeležavanju godišnjice Univerziteta.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar