Vesti
20.11.2020. 18:41
R. E. / Tanjug

LONČAR: Policijski čas nije čarobno rešenje, lek je prekid kontakata

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar izjavio je da je na današnjoj sednici Kriznog štaba napravljen presek trenutnog stanja i da su predložene nove mere kako bi se sprečilo dalje širenje virusa korona.

On je rekao da će u narednih nekoliko sati medicinski deo Kriznog štaba pismeno obrazložiti svaku predloženu meru, a zatim će se razmotriti šta je od toga zakonski izvodljivo da se sprovede.

"Ljudi iz zakonodavstva će da kažu šta je moguće, a šta ne. Niije u redu da izađemo s meroma, pa da neko kaže to nije u skladu sa zakonom, Ustavom Srbije", rekao je Lončar.

Povezane vesti - IVANUŠA: Škole treba da ostanu otvorene što duže

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
FOTO TANJUG/ RADE PRELIC/bs

On je naglasio da je ovoliki broj zaraženih virusom korona posledica nepoštovanja postojećih mera, odnosno da su poštovane mere situaciju ne bi bila ovakva.

"Koje god mere da donesete, minimum sedam do deset dana je potrebno da vidite njihov rezultat", zaključio je on Lončar.

Takođe, Lončar je istakao da policijski čas nije čarobno rešenje i da ta mera nije bila tema današnje sednice Kriznog štaba, napomenuvši da je jedini lek za smanjenje broja zaraženih prekid kontakata.

Povezane vesti - Zdravstvo na ivici, uključiti stomatologe i privatni sektor

"Policijski čas nije čarobno rešenje i možda je nešto što para uši, ali bih voleo da svi zajedno shvatimo da li je neophodno da uvedemo policijski čas, a da ne možemo da shvatimo da moramo da prekinemo kontakt. To je suština svega", rekao je Lončar.

On je istakao da policijski čas danas nije bila tema sednice Kriznog štaba, ali je, kaže, uvek tema da se prekine kontakt.

"Bez prekida kontakata, posebno sada kada je virus ušao u porodicu, ne možemo da dobijemo bolji rezultat i smanjimo porast broja zaraženih. Možemo da ga nazovemo kako god hoćemo, prekid kontakata je jedini lek za ovu situaciju", rekao je Lončar.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
15°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve