Vesti
19.11.2020. 13:50
Tanjug

Procene su da

Zdravstvo na ivici, uključiti stomatologe i privatni sektor

w_56462963.jpg

Procene su da će treći talas epidemije korona virusa u Srbiji dostići pik u narednih nekoliko dana i da će

Procene su da će treći talas epidemije korona virusa u Srbiji dostići pik u narednih nekoliko dana i da će trajati oko dve nedelje, kaže koordinator Ministarstva zdravlja za kovid Slobodan Milisavljević i napominje da je u zdravstvenom sistemu veliki broj zaraženih, te da je uključivanje stomatologa i lekara iz privatnog sektora jedan od načina da se prevaziđe taj problem.

Milisavljević je ukazao da epidemija Covid-19 u našoj zemlji traje duže od osam meseci i da je veliki broj zaraženih lekara, medicinskih sestara i tehničara, kao i nemedicinskih radnika što, naglasio je, nameće pitanje kako rešiti problem nedostatka osoblja.

[caption id="attachment_308869" align="alignnone" width="675"] EPA-EFE/Rammn de la Rocha EPA-EFE/Rammn de la Rocha[/caption]

"Jedan od načina je da se uključe i stomatolozi i lekari iz privatnog sektora. U kontaktu sam i sa našim lekarima u inostranstvu koji su spremni da napuste posao i da se vrate da pomognu zdravstvenom sistemu", rekao je Milisavljević za TV Pink.

Povezane vesti - INTERVJU DR DRAGANA LAGUNDŽIN: Virus je pametan i želi da preživi

Naveo je da je u trećem talasu veći broj pacijenata sa umereno teškom i teškom kliničkom slikom.

"Veliki broj pacijenata na nogama dođe u bolnicu, a posle dan-dva njihovo stanje se pogorša, čak i kada se jave na vreme'''', rekao je Milisavljević.

Naglasio je da je vakcina jedini lek za zaustavljanje epidemije, a da su do pojave proverene vakcine epidemiološke mere jedini način da se infekcija kovid-19 smiri.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
8°C
16.04.2021.
Beograd

Najčitanije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve