Vesti
04.04.2021. 13:57
R. E.

Nema ničeg protivzakonitog

Lova je iz raja izašla

social-network-post-1920x1080-40.jpg

Nema ničeg protivzakonitog u otvaranju ofšor kompanije. Iako može da deluje sumnjivo, taj je postupak u svetu biznisa veoma uobičajen.

Nema ničeg protivzakonitog u otvaranju ofšor kompanije. Iako može da deluje sumnjivo, taj je postupak u svetu biznisa veoma uobičajen. Mnoge velike kompanije u Srbiji registrovane su upravo kao ofšor firme, a posluju na teritoriji Srbije sasvim normalno.

Osnovni motiv kojim se ljudi vode pri registrovanju ofšor kompanija jeste želja da se plati što manji porez. Upravo u tome i jeste poenta tzv. poreskih rajeva, za koje se uglavnom biraju neke egzotične destinacije, mada taj epitet imaju i određene evropske države kao što su Kipar, Malta, Luksemburg...

Povezane vesti - NOVI BROJ EKSPRESA: Svetac ili Stepinac

Ako se na stvari gleda kroz prizmu želje da se plati što manji porez, može se zaključiti kako u otvaranju ofšor kompanije nema ničeg nezakonitog, ali bi se moglo reći da je moralno problematično.

Tu se, međutim, cela priča ne završava, jer pojedincima nekada nije dovoljno samo to što mogu da plate manji porez. Pa onda preko svojih ofšor kompanija pokušaju da u potpunosti izbegnu plaćanje poreza.

A to je već krivično delo.

Opširnije čitajte u štampanom izdanju Ekspresa koji je od petka 2.4.2021. na svim kioscima...

Ekspres257

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
5°C
14.04.2021.
Beograd

Najčitanije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve