LSV: Da je DOS bojkotovao izbore 2000. Milošević bi još vladao

LSV: Da je DOS bojkotovao izbore 2000. Milošević bi još vladao


Liga socijaldemokrata Vojvodine podsetila je na “veličanstvenu pobedu Demokratske opozicije Srbije 24. septembra 2000. godine”.

“Na današnji dan, pre 19 godina, na izborima je pobeđen režim Slobodana Miloševića. Opozicija je učestvovala na izborima u krajnje nedemokratskim uslovima. Svakodnevno je optuživana za izdaju. Opozicija se, ipak, snažno borila i pobedila. Da nije bilo 24. septembra, ne bi bilo ni 5.oktobra!”, saopštila je LSV i dodala:

“Pobeda 24. septembra otvorila je vrata modernizaciji i demokratizaciji Srbije. To je bio završetak međunarodne izolacije naše zemlje. Izborni uspeh opozicije 2000. godine pokazao je da bojkot ne sme biti rešenje, čak i kada su izborni uslovi loši. Da su se opozicione stranke tada ponašale kao deo opozicije danas, sigurno je da bi Slobodan Milošević i Mirjana Marković vladali i dalje”.

EPA PHOTO EPA/SASA STANKOVIC/AS

EPA PHOTO EPA/SASA STANKOVIC/AS

Pročitajte još – RELATIVIZACIJA SUŠTINE: Bojkotom ću te, bojkotom češ me…

U saopštenju LSV podseća da “insistira na fer izbornim uslovima i osnaživanju demokratske svesti svih aktera”.

“Baš zato su dogovori oko fer izbornih uslova veoma bitni, ali se oni moraju održavati u institucijama sistema. Nadamo se da je 19 godina od pobede nad Slobodanom Miloševićem Srbija dominantno demokratsko društvo, u kojem se nadmeću političke opcije sa različitim ideologijama i političkim idejama”, zaključeno je u saopštenju LSV

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar