Vesti
02.11.2022. 22:46
R.E.

Zemunski klan

Saopštenje Ministarstva pravde o Luki Bojoviću

Luka Bojović, 2. 11. 2022.
Izvor: EFE POOL / J. L. PINO / POOL

Ministarstvo pravde saopštilo je da je od španskih organa obavešteno o pokretanju postupka proterivanja srpskog državljanina Luke Bojovića koji je u toj zemlji služio kaznu od 18 godina zatvora zbog učešća u organizovanom kriminalu.

U saopštenju objavljenom na sajtu ministarstva pravde se navodi i da se protiv Bojovića u Srbiji trenutno ne vodi krivični postupak niti postoji krivična sankcija koja mu je izrečena i koju Bojović treba da izdržava. 

"Ministarstvo pravde je obavešteno posredstvom ambasade Srbije u Madridu da je u Brigadi za strance i granice Generalne policijske uprave La Korunje otvoren predmet proterivanja srpskog državljanina Luke Bojovića posle izdržane kazne zatvora. O tačnom vremenu i mestu proterivanja Luke Bojovića nismo obavešteni", stoji u saopštenju. 

Bojović bi po navodima pojedinih medija, trebalo da bude pušten na uslovnu slobodu sredinom meseca pošto je odslužio veći deo zatvorske kazne u Španiji.

Luka Bojović je pominjan kao vođa Zemunskog klana, a 2015. godine oslobođen je optužbe da je organizovao ubistvo Branka Jeftovića Jorge, kao i da je učestvovao u atentatima na Andriju Draškovića i Zorana Nedovića zvanog Šok, kada su ubijeni njihovi telohranitelji. 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Close
Vremenska prognoza
clear sky
12°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve