LUTOVAC OSTAJE BEZ SARADNIKA: Veliki potres u Demokratskoj stranci

LUTOVAC OSTAJE BEZ SARADNIKA: Veliki potres u Demokratskoj stranci

Zoran Lutovac, FOTO TANJUG / TARA RADOVANOVIC / bb


Demokratskoj stranci poslednjih dana dešava se veliki potres oko sprovođenja odluke o bojkotu izbora i članstva u Savezu za Srbiju.

Lidera Zorana Lutovca, koji se zalaže za obe stvari počeli su da napuštaju najbliži saradnici, pišu “Novosti”.

Odnosi između Lutovca i njegovog zamenika Saše Paunovića koji bi da izađe na lokalne izbore u Paraćinu ozbiljno su zahladneli, a prema strančkom šefu poslednjih dana ogradili su se i Dušan Kostadinović, šef Izvrsnog odbora, i Dragoslav Šumarac, v.d predsednika beogradskih demokrata, navodi list.

Uz Lutovca je, kako pišu Novosti pozivajući se na svoje izvore, od visokih funkcionera ostala samo potpredsednica Dragana Rakić.

Pročitajte još: Vučić – Koalicije skoro dogovorene

Atmosfera u stranci dodatno je uzavrela nakon odluke predsednika Zajednino za Srbiju i gradonačelnika Šapca Nebojše Zelenovića da ucestvuje na izborima u ovom gradu, ali i antimigranstkih ispada lidera Dveri Boška Obradovića, navodi list.

Front onih koji se otvoreno ne slažu sa politikom koju vodi stranačko rukovodstvo sve je širi, a zahtevi da stranka izađe iz SzS sve brojniji, dodaje se u tekstu.

Napominje se da dodatnu konfuziju unosi i to što poslednjih dana odbore posećuju tri tima demokrata.

Saša Paunović, Foto: Medija Centar

Saša Paunović, Foto: Medija Centar

U prvoj “ekipi” su poslanici Balša Božović, Aleksandra Jerkov i Miroslav Milojičić Kena, kolji smatraju da DS treba hitno da zauzme drugačiji kurs i napusti SzS. U drugoj je Lutovac koji pokušava da dobije podršku za ideju bojkota, a u trećoj Paunović i Zelenović koji pak hoće da obezbede glasove za izlazak na lokalne izbore.

Kako pišu Novosti, do raspleta u DS moglo bi doći na sednicki Glavnog odbora koja bi po Statutu trebalo da se održi do kraja meseca.

Izvori lista tvrde da Lutovac pokusava da obezbedi većinu tako što je dosad raspustio više od 70 odbora i na njihovo čelo postavio poverenike.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar