Vesti
20.10.2023. 08:54
R.E./RTS

Rat u Izraelu

Majka otetog mladića srpskog porekla: "U srcu znam da je dobro"

Otmica
Izvor: Shutterstock

Alon Ohel je 7. oktobra otet tokom muzičkog festivala na jugu Izraela, a iza njegove i više od 200 otmica, prema podacima izraelskih vlasti, stoji Hamas.

Alonova majka za RTS kaže da je on tamo otišao sa prijateljima, neposredno pre raketnog napada.

"Čule su se rakete. Bili su pametni i znali su da nešto nije u redu, selu su u automobil i počeli da voze, znali su da moraju da nađu zaklon. Našli su sklonište. Nisu znali da je teroristički napad u tom delu Izrala, mislili su da je samo raketiranje“, kaže Idit Ohel.
 

Prema njenim rečima, napadači su došli do malog skloništa u kojem je bilo 27 osoba i u njega ubacili sedam granata.

“Hteli su sve da ih ubiju… Moj sin i još jedan momak uzeli su granate rukom i izbacili ih da bi spasili ljude unutra. Jednu nisu mogli da izbace i ona je eksplodirala i neki ljudi su povređeni. Posle par minuta, teroristi su ušli unutra, uhvatili su njega i još jednog civila i odvukli ih u kamionet, vukli su ih. Moj sin je probao da pobegne, da se bori, ali je znao da nema izgleda, postoji snimak na kojem se to vidi“, kaže majka.

 

 

Potom su, dodaje, napadači pucali na ostale u skloništu.

"Mnogi su ubijeni, osmoro je ostalo živo, povređeno ali živo. Dva prijatelja mog sina su ubijena, jedan prijatelj koji je video sve je imao povređenu ruku i čekao je oko 6 sati da neko dođe i odvede ih iz tog skloništa u bolnicu, tada je ispričao sve. Prošlo je mnogo sati od tada do trenutka kada smo saznali šta se desilo", navodi Idit Ohel.

Nikakve informacije o sinu, kaže, još nema. Porodica sumnja da je odveden u podzemne tunele.

“U srcu znam da je dobro. Molim se i nadam da će Srbija i Izrael moći da ga vrate zdravog i živog“, kaže majka Alona Ohela, čiji je deda 1941. godine bio primoran da ode iz Novog Sada jer je Jevrejin.
 

 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Ima li otetih, ranjenih i stradalih Srba u Izraelu
Izrael

Ivica Dačić

14.10.2023. 10:35

Ima li otetih, ranjenih i stradalih Srba u Izraelu

Srbija je iz Izraela od početka sukoba oko Gaze prevezla 700 svojih državljana, a još 200 čeka na evakuaciju dok će se redovni letovi nacionalnog avioprevoznika Er Srbija nastaviti, rekao je u subotu ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
21°C
28.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve