Vesti
22.04.2021. 17:46
Tanjug

Do 1. septembra

MALI: Donet zaključak o početku izgradnje kovid bolnice u Novom Sadu

Siniša Mali ministar finansija
Izvor: FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC

Vlada Srbije donela je danas zaključak o početku izgradnje nove kovid bolnice u Novom Sadu, rekao je danas ministar finansija Siniša Mali i naveo da će najkasnije do 1. septembra ove godine Srbija dobiti novu, treću kovid bolnicu.

On je u Skupštini Srbije, koja razmatra zakone koji se odnose na treći paket ekonomske pomoći građanima i privredi i o rešenjima za naplatu poreza frilenserima, rekao da je taj zaključka donet na upravo završenoj sednici Vlade Srbije.

Naveo je da će kapacitet nove kovid bolnice u Novom Sadu biti 600 kreveta i da se u zaključku Vlade navodi da je ovaj projekat, kako je i rekao poredsednik Aleksandar Vučić, neophodno realizovati u hitnom postupku.

Siniša Mali ministar finansija
Izvor: FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC

"Najkasnije do 1. septembra ove godine Srbija će imati još jednu novu kovid bolnicu. Sad vidite kako ono o čemu govorimo ovde nisu prazna obećanja", rekao je Mali.

Kaže da je u predloženom rebalansu budžeta za 2021. obezbeđeno 4,15 milijardi dinara za izgradnju kovid bolnice u Novom Sadu.

"Čestitam svima, pogotovo svim građanima. Ovo će sigurno doprineti još boljoj i efikasnijoj borbi protiv korona virusa", rekao je Mali.

Vest o zaključku vlade o početku izgradnje nove kovid bolnice u Novom Sadu poslanici su dočekali aplauzom.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

LONČAR:Torlak će biti 3.u svetu sa četvorovalentnom vakcinom
Zlatibor Lončar, ministar zdravlja

"Tu neće stati"

17.04.2021. 15:05

LONČAR:Torlak će biti 3.u svetu sa četvorovalentnom vakcinom

Institut za virusologiju, vakcine i serume "Torlak" biće treći proizvođač u svetu koji će praviti četvorovalentnu vakcinu protiv sezonskog gripa, poručio je danas ministar zdravlja Zlatibor Lončar.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
4°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve