Vesti
16.04.2021. 15:42
Tanjug

"Napred Torlak"

VUČIĆ: "Torlak" će biti među najboljim fabrikama u Evropi

Aleksandar Vučić predsednik Srbije
Izvor: EPA/ANDREJ CUKIC

Država će uložiti 18 miliona evra u kapacitete za punjenje i pakovanje vakcina u Institutu "Torlak", kao i 20 miliona evra za uređenje prostorija i obnovu fasada, a uskoro će "Torlak" proizvoditi i četvorovalentne vakcine za grip, najavio je danas predsednik Aleksandar Vučić.

On je danas razgovarao sa premijerkom Anom Brnabić, ministrima i stručnim ljudima iz oblasti farmacije i medicine, na kojem je, kako je objavio, doneto nekoliko važnih odluka.

"Država će da uloži 18 miliona evra u kapacitete za punjenje, pakovanje vakcina. Za pakovanje vakcina za grip, ali i tetanus, difteriju i vakcina protiv Covid-19. Za naš ''Torlak''", poručio je Vučić u snimku objavljenom na instagram profilu "Budućnostsrbije".

Aleksandar Vučić predsednik Srbije
Izvor: EPA/MARKO DJOKOVIC

On je naveo i da će 20 miliona evra biti izdvojeno za uređenje prostorija i obnovu fasada, kao i da će biti uređeni parkovi i pristupni putevi Institutu.

Hoćemo da od "Torlaka" napravimo jednu od najboljih fabrika vakcina u Evropi, poručio je predsednik Srbije.

"I najradosnija vest, od danas pokrećemo postupak, radimo biznis plan i ulazimo u proces proizvodnje, i verujemo da ćemo za nekoliko meseci to da završimo - četvorovalentne vakcine za grip. Velike novosti. Napred Torlak, napred Srbija", poručio je Vučić.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Close
Vremenska prognoza
clear sky
18°C
11.05.2021.
Beograd

Najčitanije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve