Martinović: Maja Gojković i poslovnik su samo izgovor za opoziciju

Martinović: Maja Gojković i poslovnik su samo izgovor za opoziciju

foto: Oksana Skendžić


Šef poslaničke grupe SNS Aleksandar Martinović kritikovao je opozicione stranke zbog toga što ne prisustvuju skupštinskoj raspravi o takozvanom “Tijaninom zakonu”, ali i o zakonima kojima je cilj da spreče korupciju i omoguće oduzimanje imovine stečene iz krivičnih dela.

“Veliki zagovornici borbe protiv kriminala nisu u skupštini kada se donosi novi zakon o sprečavanju korupcije ili o oduzimanju imovine stečene krivičnim delima. To su važni zakoni koji su uvod u ispitivanje porekla imovine. Nema gospode iz DS i Dveri, poslanika iz partije Borisa Tadića. Pa kako da dođu kada su im gazde najveći lopovi i tajkuni”, rekao je Martinovića na konferenciji za novinare.

Povezane vesti – Poslanik DS Radoslav Milojičić Kena najavio da će glasati za “Tijanin zakon”, više o tome čitajte ovde.

On je naveo da je opozicija dugo napadala vladajuću koaliciju zbog nedonošenja zakona o ispitivanju porekla imovine, a kada su u proceduru došla dva zakona koji su baza tog zakona, njih nema u skupštini. Martinović je rekao da je samo izgovor tvrdnja da opoziciji smetaju poslovnik ili šefica parlamenta Maja Gojković, a da je pravi razlog bojkota to što ne smeju da se zamere gazdama.

Maja Gojkovic

On je ocenio da je je licemerno i to što je opozicija dugo zamerala vladajućoj koaliciji što nije usvojila takozvani “Tijanin zakon”, a da sada, kada je Vlada prihvatila inicijativu Fondacije “Tijana Jurić”, njeni predstavnici nisu u parlamentu.

“Više od godinu dana brutalno su nas napadali da nemamo ljudskosti i sluha da usvojimo inicijativu Igora Jurića, oca tragično nastradale devojčice. Nema ko nas nije napadao. I političke stranke, nevladine organizacije i oni koji tvrde da su za zaštitu ljudskih prava, dece i porodice. I sada, kada je zakon u proceduri, mi poslanici vladajuće koalicije moramo da pitamo te velike poštovaoce ljudskih prava i slobode, gde su u skupštini da ukrstimo argumente”, rekao je on.

Kako kaže, većina građana smatra da je smrtna kazna pravedan odgovor za ubistvo i silovanje dece i nemoćnih, ali takvu kaznu nije moguće uvesti, tako da je sledeća najteža doživotni zatvor.

Povezane vesti – Koje novine donosi novi nacrta zakona pročitajte ovde.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar