“MASKE ĆEMO DUGO NOSITI” Kisić: Ne sme da dođe do opuštanja

“MASKE ĆEMO DUGO NOSITI” Kisić: Ne sme da dođe do opuštanja

FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/bs/ arhivska fotografija


Zamenica direktora Instituta “Batut” Darija Kisić Tepavčević izjavila je da se situacija stabilizuje na području čitave zemlje, a da su dobri brojevi rezultat poštovanja preventivnih mera.

“Ne sme biti opuštenja, a maske ćemo nositi duži vremenski period”, istakla je Kisić Tepavčevih za RTS.

Ukazujući da je epidemiološka situacija sve povoljnija, ona je istakla da ne sme biti opuštanja, jer je svakog dana “značajan” broj testiranih pozitivan na koronavirus.

FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC/ nr

FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC/ nr

“Imamo manji pritisak na zdravstveni sistem, ali je gotovo 9.000 ljudi sa aktivnom infekcijom u Srbiji, četiri petine je u kućnoj izolaciji, ali to je značajan broj koji nam kaže koji su to potencijalni rezervoari zaraze koji mogu da šire infekciju”, upozorila je Kisić Tepavčević.

Povezane vesti – KISIĆ: Izvesno je da će tokom zime doći do spajanja korone i gripa

Prema njenim rečima, moramo svi da se ponašamo kao da prenosimo infekciju.

Ona je navela da se i u Beogradu i Novom Sadu beleži pad broja zaraženih, ali da su novi brojevi i dalje visoki i dodala da se povećava broj zaraženih u Kikindi, gde se prati epidemiološka situacija.

FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC/ nr

FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC/ nr

“Maske ćemo nositi duži vremenski period, na to treba da budemo spremni, da to postane deo naše rutine jer spasava živote”, istakla je Kisić Tepavčević.

Povezane vesti – Kon: Preporuka je da se maska nosi neprekidno u školi

Ona je rekla da je opterećenje zdravstvenog sistema manje i da će uskoro biti urađena reorganizacija da bolnice pređu u nekovid sistem.

Kisić Tepavčević je dodala da je, kada je reč o Beogradu, vrlo izvesno da će u narednom periodu iz kovid sistema izaći Gradska bolnica Zvezdara.

1 comment

Dodajte komentar
  1. 1
    Bor Boranin

    Најскупља корона маска од злата вреди 1,5 милиона долара. Има се може се. Ради је 25 драгуљара, а колико људи ће је носе? Од ове маске и корона вирус ће побећи, када чује колико вреди.

+ Ostavite komentar